MotoNews.pl

Giełdy samochodowe- Słomczyn czy Poznań ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chciałbym się dowiedzieć, która giełda samochodowa jest tańsza? Konkretnie chodzi mi o auta BMW oczywiście a dokładniej E30. Jak coś wiecie to piszcie, dzięki

Może Berlin, jest blisko

Szukam auta już po opłatach

Najlepiej jechać tam gdzie masz bliżej W kraju pojawiło się tyle beemek, że ze znalezieniem części do e-30 czy innej nie powinieneś mieć problemów na żadnej większej giełdzie. Nigdy nie byłam na giełdzie w Poznaniu, więc moge ci polecić Słomczyn, tam jest naprawdę zatrzęsienie wszystkiego. pzdr

Z Żor gdzie mieszkam, Do Poznania, czy do Warszawy jest podobnie, a interesują mnie nie części tylko auto E30

Skoro masz tak samo niedaleko to jedź i tu i tu, co za problem

musiałbym jechać 2 razy i wsumie dałoby to mi grubo ponad 1300 km, a chciałbym jechać jeden raz , brak czasu i kosztyz tym związane, bo i mechanika 2 razy trzeba by było opłacać i oczywiście paliwo., pzdr

Cytat:
2005-01-12 14:24:24, Jeztom pisze:
Szukam auta już po opłatach

wszyscy przestraszyli się kontroli legalności faktur?

no co ty, nie mam czasu na to by jeździć i załatwiać porąbaną biurokracje, a już nie mówiąc o wyjeździe do Niemiec. A kupując auto w Polsce- świeżo sprowadzone, kupuję od handlarzy, którzy cenią te samochody (czyli E-30) tak jak E-34 lub niewiele taniej, a i później się okazuje że to tego papierka brakuje to tamtego. Bardzo często bywa że te samochody po przyjeździe do Polski są o polowe uboższe od wcześniejszego stanu, a i nierzadko, pewne części są popodmieniane, nie oszukujmy się żyjemy w Polsce gdzie każdy "fachowiec" zarabia na wszystkim co jest związane z autem a nie tylko na samej cenie zakup-sprzedaż. Pozatym nie mam rodziny, znajomego czy innej "dobrej duszy", który mógłby mi pomóc w wyjeździe za granice. A pewnie większość okazji z zagranicy jest juz u nas. Dlatego uproszcze sobie życie i kupię w kraju. pzdr

w zeszłą niedziele byłem na słomczynie i ceny aut mnie troche przeraziły fakt szedłem tylko jedną alejką były tam 3 x e36 z 92 r jeden 1.8 i 2x 2.0 w tym jedno coupe i wszystkie w granicach 18.500 tych co sdprzedawali to chyba porąbało z tego co widziałem to znacznie taniej jest na allegro

chyba wczoraj, widziałem na jakimś serwisie giełdowym, nie wiem już na którym, E-30 1.8 1989r. w BDB stanie(?) normale wyposażenie kolor czerwony bez gazu od paru miesięcy w Polsce za cene i tu uwaga ........ 12900zł. !!! Czy to jest zdrowe?!

Zrób tak jak ja.Wykupiłem bilet autobusowy do Norymbergii i tam po wyjściu z dworca spytałem taksówkarza o namiary kliku auto hausów, wieczorem byłem juz w domu nowym autem.Tez nikogo nie miałem aby ze mna jechał. Tak to jest Pamietaj ze na giełdzie ten co sprzedaje chce zarobic na przywiezionym aucie a tak troche wysiłku i zaoszcędzasz duzo siana.

Cytat:
2005-01-12 18:15:50, desmos pisze:
Zrób tak jak ja.Wykupiłem bilet autobusowy do Norymbergii i tam po wyjściu z dworca spytałem taksówkarza o namiary kliku auto hausów, wieczorem byłem juz w domu nowym autem.Tez nikogo nie miałem aby ze mna jechał. Tak to jest Pamietaj ze na giełdzie ten co sprzedaje chce zarobic na przywiezionym aucie a tak troche wysiłku i zaoszcędzasz duzo siana.

dokładnie a autobus staje akurat przy największym skupisku autokomisów w norymbergi (ok.20min z buta) tylko trzeba znac niemiecki druga sprawa to ,że norymbergia jest droga jesli chodzi o auta bo jeżdzi tam masa naszych

[ wiadomość edytowana przez: toptuning dnia 2005-01-12 18:22:30 ]

Nasi wszędzie sa to po pierwsze, a po drugie no to co że 20 minut z buta taxi do dzielnicy przemysłowej gdzie jst pełno auto hausów kosztuje 10 euro.Warto się poswiecic niz przepłacac kilka tysiecy i ryzykowac na giełdzie .Mój niemicki jest podstawowy a dogadałem sie po agielsku.Zamiast widziec problem lepiej go rozwiązac niz biadolić. Ja zaoszcędziłem około 5 tysięcy na E-36 bez zanizania faktury !!!!! Warto ryzykować !!!!!!!!!!!

Cytat:
Ja zaoszcędziłem około 5 tysięcy na E-36 bez zanizania faktury !!!!! Warto ryzykować !!!!!!!!!!!

a można wiedzić ile cie kosztowało, który rok i jaki silnik

ja zaoszczedzilem kolo 2-3 tys zl ale zanizylem cene na rachunku o jakies 2500 euro

a ja nic nie zanizalem bo furke kupilem w kwietniu za snieszna kase wiec nie bylo sensu a tak wogole to ja polecam giełde w lubinie niedaleko wrocławia. a tak wogóle to ja moge Ci sprzedac e36 jak chcesz za dobre pieniądze

Cytat:
2005-01-12 18:55:09, sieka pisze:
a ja nic nie zanizalem bo furke kupilem w kwietniu za snieszna kase wiec nie bylo sensu a tak wogole to ja polecam giełde w lubinie niedaleko wrocławia. a tak wogóle to ja moge Ci sprzedac e36 jak chcesz za dobre pieniądze

co to za e36 ? jakas mlodsza niz moja 316 z 1994r ?

Cytat:
2005-01-12 18:57:05, tolo84 pisze:
co to za e36 ? jakas mlodsza niz moja 316 z 1994r ?

91rok! 320!

a nooo ja przeciez pokazywales mi ogloszenie wczoraj