Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ssatel2 Opel Kadett E Gdańsk | 2005-01-12 17:50:54 WItam
Tak jak w temacie-bardzo szybko grzeje sie silnik OPEL KADETT (C14NZ)wymienilem termostat,przez jakis czas (1-2 tygodnie) bylo wpozadku,teraz znow sie grzeje,coprawda wtedy wentylator sie nie zalaczal i temperatura nie schodzila,teraz wiatrak sie zalacza kiedy wskazowka jest na czerwonym polu,a woda w zbiorniczku "buzuje" tak,ze az przedostaje sie przez korek.Plynu jest wystarczajaca ilosc,niedawno wymienialem...ale ostatnio musialem znowu dolac. Pozdrawiam i licze na wasza pomoc. ![]() Chcialbym dodac ze szukalem na forum,tego tematu,ale nie znalazlem nic specjalnego... [ wiadomość edytowana przez: ssatel2 dnia 2005-01-12 17:54:38 ] |
![]() Jaroslav Pełnoprawny Klubowicz Opel LUBLIN | 2005-01-12 18:09:02 wyjmij termostat, uruchom silnik i zobacz co się bedzie działo - tak chyba bedzie najprościej zdiagnozować przyczynę |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-01-12 19:15:37 Termostaty na ogół budowane są tak, aby w przypadku uszkodzenia pozostawały w pozyji "otwarty:, oczywiście, może też się zacinać, ale jeśli jest nowy, to mało prawdopodobne, chyba że jakas używka ze szrotu.
Oczywiście możesz wyjąć temostat i odpalić silnik, ciekaw jestem tylko co wtedy zdiagnozujesz, że płyn wali na przemian z powietrzem? Radziłbym przyjrzeć się pompie , być może pasek jest zbyt słabo naciągnięty i się ślizga, albo sama pompa jest uszkodzona, zakamieniona, uszkodzone łopatki wirnika, zdarza się, że sam wirnik może obracać się swobodnie na wałku i wtedy pompa nie daje ciśnienia. Poza tym chłodnica, jeśli jest zamulona, też będzie się grzał, trzeba wypłukać, a przy okazji zrobić przegląd przewodów, po latach użytkowania, potrafią się zapchać. Zyczę udanych bojow, Kadet fajna bryka, pozdr |
![]() Jaroslav Pełnoprawny Klubowicz Opel LUBLIN | 2005-01-12 21:08:26
ssatel2 napisał, że wymienił termostat,przez jakis czas (1-2 tygodnie) bylo wpozadku,teraz znow sie grzeje. Jak wyjmię temostat, założy przewody i odpali to zobaczy czy mu się silnik grzeje czy nie. jeśli jest ok. to wina termostatu, jeśli będzie żle nadal to musi szukać innej przyczyny np:
również życze wytrwałości! |
![]() ssatel2 Opel Kadett E Gdańsk | 2005-01-12 21:14:15 Wyjac termostat-latwo jest mowic,ale wykonac gorzej,zeby zdemontowac termostat w kadecie trzeba zdjac pasek rozzadu,odkrecic kolo zebate (a sam tego nie zrobie)...tak myslalem ze zbyt puzno zalacza czujnik od wentylatora?
(termostat oczywiscie nowy) |
![]() Jaroslav Pełnoprawny Klubowicz Opel LUBLIN | 2005-01-12 21:40:55
A w kadecie C wystarczy tylko zrzucić jeden przewód... ![]() Ale odkręcić koło zębate ![]() |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-01-12 21:47:15 SSate, jeśli masz wrażenie, że za późno odpala wentylator, to mały pikuś, myślę, żewystarczy wymienić czujnik w chłodnicy, dostęp pewnie jest łatwy. Nie znam tego auta i w zasadzie tak tylko spekuluję na logokę, ale może koledzy mający kadety coś ci podpowiedzą.
Co do termostatu, to spróbuj zrobić taki test. Odpal na zimnym silniku i sprawdzaj, czy się otwiera, poznasz to po nagrzewaniu się węża gumowego od termostatu do chłodnicy,. Jeśli silnik będzie gorący, a ten przewod zimny, to być może zacina sie termostat, ale to mało prawdopodobne. |
![]() STELMI Asterix Bydgoszcz | 2005-01-12 22:59:52 Ja w sumie stawiam na ten czujnik w chłodnicy, który jest odpowiedzialny za włączanie się wentylatora. A jak jedziesz dość szybko to sie też grzeje? I czy nie pozakładałęś tam jakiś kartonów zasłaniających chłodnicę? Bo bez nawiewu powietrza też będzie sie grzał na pewno. |
![]() ssatel2 Opel Kadett E Gdańsk | 2005-01-13 18:54:04 Wlasnie jak jezdze szybko to sie szybciej nagrzewa,chlodnicy niemam zaslonietej zadnymi kartonami...aby odkrecic termostat konieczne jest zdjecie kola zebatego-wiem bo przygladalem sie jak wymieniali mi termostat (tak tez jest opisane w ksiazce),kupie ten czujnik od wiatraczka,jesli nie pomoze to chyba oddam auto w rece mechanika,bo wole nie wiedziec co bedzie sie dzialo latem..
PS dziisaj znow musialem kupic litr plynu chlodniczego ![]() |
![]() tommi32 astra GSI krakow | 2005-01-13 20:46:58 Witam..
.. na moje oko to termostat jest przyczyną gotowania płynu, z kolei gdy go wyciągniesz silnik będzie "niedogrzany", będzie spalal więcej, nie będzie pracował tak jak powinien itp. sprawdz czy termostat puszcza na duży obieg w ogóle, jeżeli chłodnica sie nagrzewa to jasna sprawa... .... Wymień jak radzi Stelmi czujnik w chłodnicy odpowiedzialny za odpalanie wentylatora a poza tym bardzo dorbym roziązaniem jest zamontowanie osobnego włącznika wentylatora, to nie wymaga wizyty u mechanika i na pewno nie zaszkodzi.... .... ja sobie taki sprawiłem i gdy coś jest nie tak jestes w stanie sobiue nim pomóc.... ...lepiej dmuchać na zimne ![]() ![]() |