Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-01-12 20:32:58 Skręcając w lewą stronę słychać wycie. Nie wiem dokładnie skąd ono dochodzi słyszę jedynie, że to z przodu. Jadąc bardzo powoli nie słychać tego. Jadąc "na wprost" nie jest to tak bardzo słyszalne a skręcając w prawo w ogóle nie słychać.
Skręty nie muszą być wcale duże. Wystarczy jedynie nieznaczny ruch kierownicy, aby można było to usłyszeć. Stawiam na łożysko koła, jednak zastanawia mnie, dlaczego nasila się to przy skręcie kół? Spotkał się ktoś już z takimi objawami? |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-01-12 22:40:17 Łozyska nie tylko huczą przy skręcie, także przy jeździe na wprost. Jednak warto temat sprawdzić. Koszt z pewnością nie będzie duży.
Pozdrawiam z Krakowa ![]() |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2005-01-13 11:36:23 Witam!!
Wszystko zależy od tego, jaki to rodzaj wycia. Ja kiedyś miałem, jakby to nazwać.. terkotanie (?) tylko przy skręcie w lewo i co ciekawe to było zależne od prędkości obrotowej silnika.. znaczy nawet jak jechałem na luzie i przygazowałem to dźwięk się zmieniał. Pojechałem do serwisu i tam mnie straszyli, a że to skrzynia do remontu, a że to mechanizm różnicowy i takie tam... w sumie sami nie wiedzieli co się dzieje. W końcu mechanik z serwisu usiadł na pasie przednim, maska otwarta oczywiście, a ja go woziłem kręcąc kierownicą ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam AndQ |
riko espero 1.5 GLX lpg limanowa, warszawa | 2005-01-13 15:30:33
wymieniłem i nastała cisza ![]() ![]() |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-01-13 16:47:13 Dziękuje wszystkim.
AndQ u mnie hałas nie nasila się wraz ze wzrostem prękości silnika tylko pojazdu. Swoją drogą jazda z otwarką maską musiała być niezwykłą przygodą ![]() Kupię łożyska i je wymienie tak jak radzicie. Dziwi mnie jedynie dlaczego hałas nasila się podczas skręcania w konkretną stronę. |
riko espero 1.5 GLX lpg limanowa, warszawa | 2005-01-14 10:50:00
wtedy masa wózka przesówa się na koło po zewnetrznej stronie tą na którą przechyla się autko i ot cała tajemnica ![]() ![]() ![]() |
AndQ Daewoo Espero Zielonka k. Warszawy | 2005-01-14 11:30:09
Ja to ja... pół biedy, ale postaw się na miejscu mechanika.. siedzisz na pasie przednim i trzymasz się powietrza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2005-01-15 09:10:52 Dzięki!!
No to "do roboty" ![]() |