Wielki zgrzyt po rozgrzaniu skrzyni :((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Need help strasznie.

Prawdopodobnie padlo mi jakies lozysko w skrzyni ( ale nie wiem bo az tak sie nie znam ) po przejechaniu ok. 20-30 km zaczyna wydobywac sie straszny metaliczny zgrzyt nie wazne czy 1, 2,3.. czy na sprzegle. Jedynie 5ty bieg ucisza straszny halas. Wszystko ustepuje po wystygnieciu skrzyni i pojawia sie znowu po 20-30 km.300km temu wymienione bylo kompletne sprzeglo. Czy w gre wchodzi wymiana calej skrzynki czy warto w niej grzebac ?? Btw, ile mozna dac za uzywana skrzynke do 1.6 16, 93r ?? a moze ma ktos taka do sprzedania ??

Pozdrawiam i z gory thx za pomoc

No i co ?? nikt nie pomoze ??

No panowie i moze tesh panie pomozcie rada i madrym slowem, plz

hmm.... ja bym nie wymienial lozyska... cholera wie, co jeszcze bedzie do roboty.. nie daj Boze jak wymienisz a padnie cos innego.. koszt skrzyni do twojego to do 700zl

Czyli pozostaje tylko szukac skrzynki A na co zwracac uwage przy zakupie drugiej ? czym sie suberowac ??

na to chyba nie ma regoly... ale sprawdz czy mechanizm roznicowy jest sztywny czy ma luzy. w mojej starej skrzyni, zanim lozysko na mechanizmie sie rozlecialo, mialem na nim duzy luz juz... w nowej zero ale lepiej sie dowiedz jakie to lozysko... moze nie bedzie tak zle....