Problem z centralnym zamkiem w Oplu Astrze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem z centralnym zamkiem w Oplu Astrze Classik 1999r. Problem polega na tym, iz centralka od alarmu dziala gdzyz daje impuls na zamkniecie i otwiarcie drzwi ale niestety one sie nie otwieraja ani nie zamykaj. Z kluczyka jak otweralem wczesniej drzwi od kierowcy otwieraly mi sie rowniez pozostale dzrwi teraz niestety nie otwieraja sie. Prawdopodobnie nie dochodzi wogule prad! Co moglo sie stac prosze o pomoc!

Cytat:
2005-01-13 08:00:58, skwarecki pisze:
Witam Mam problem z centralnym zamkiem w Oplu Astrze Classik 1999r. Problem polega na tym, iz centralka od alarmu dziala gdzyz daje impuls na zamkniecie i otwiarcie drzwi ale niestety one sie nie otwieraja ani nie zamykaj. Z kluczyka jak otweralem wczesniej drzwi od kierowcy otwieraly mi sie rowniez pozostale dzrwi teraz niestety nie otwieraja sie. Prawdopodobnie nie dochodzi wogule prad! Co moglo sie stac prosze o pomoc!

albo padł siłownik albo gdzieś nie złączki nie stykają

Niestety silownik jest dobry i zloczki stykaja odpowiednio. Czy ktos wie gdzie znajduje sie caly modul centralnego zamka montowanego fabrycznie w oplu astrze 1999 r

CENTRALNA BLOKADA DRZWI

Urządzenie sterujące umieszczone jest za poszyciem bocznej ściany przedniej prawej

Witam panowie. Licze na pomoc zawodowców. Mam podobny problem jak kolega. Tyle że samochód do naprawy to wóz mojego niedoszłego jeszcze teścia. Dziewczyna fajna a teściu konkretny facet wiec i naprawe musze przeprowadzic profrsjonalnie bo inaczej to nici z mojej przyszłości. Jak ktoś może to prosze o pomoc.
Jest tsk Asrta I chyba z 97r. Centralny na kluczyk, bez pilota i alarmu. Sam sie zamknał i zablokowal zamki. Drzwi kierowcy dalo sie otworzyc kluczykiem, pozostałe drzwi są zamkniete z dobiciem i ani rusz.
Po pierwsze co sie moglo stać, i jak podejsc do tematu najlepiej.
Troche wiem bo elektrykuje w VW ale opel to dla mnie nowość i nie wiem nawet jak działa to dobicie, czy ster jest na jednym kablu z zamknieciem czy na oddzielnym, czy jak jest zamknięty z dobiciem to wystarczy jeden impuls otwórz i juz czy dwa itp.
No i w jaki sposob otworzyc drzwi pozostale zeby dostac sie do centralki..... bo tak to cieżka sprawa
Moze jakiś schemacik ktos ma???
Bede wdziedzny. W zamian moge cos z MITSUBISCHI kiedys przeslać bo VW to chyba kazdy ma
Pozdrwaiam.
Jakies konkrety mozna przeslać na Arek_jt@interia.pl lub GG1409989