Gaśnie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam mały problem , chodzi o to ze kiedy podjezdzam do skrzyzowania i zmieniam na 2 ,przed sama zmiana przy wciśniętym pedale sprzegła samochód gaśnie ,dzieje się tak równiez kiedy silnik jest nagrzany i wcisnę pedał sprzegła ,równiez spada na obrotach i gaśnie.na benzynie tego problemu nie ma ,gdzię szukac przyczyny.instalka 2 generacji całe szczęśćie na gwarancji. proszę o pomoc w nurtującym mnie temacie

Masz za bardzo odetkany dolot. Po zdjeciu nogi z gazu (na luzie) silnik dostaje za duzo powietrza w stosunku do gazu, czego efektem jest zubozona mieszanka i gasniecie silnika.
Nie masz czasem zrobionego doladowania dynamicznego, albo czegos takiego (taka rura bioraca zimne powietrze spod zderzaka, zza grilla lub innego miejsca)? A moze masz stozek?

dzięki za sugestie ale do tej pory czyli przez 4 miesiące było wszystko oki dopiero od 2 dni mam ten problem, jak załozyłem gaz gazownik mi o tym wspominał ale zrobiłem test rozpęd do 100 i na luz i wszystko grało a żadnych zmian w jednostce napędowe nie mam,więc w sumie dalej nic nie wiadomo

Może gdzies zasysa ci lewe powietrze. ja tak miałem u siebie, gasł mi czasami przy dojeżdzie do skrzyżowania, ewentualnie filtr powietrza może do wymiany

Na filtr powietrza do wymiany to bym nie stawial, bo to nie te objawy. Przy brudnym filtrze auto ma mula i ewidentnie dostaje za duzo gazu (mieszanka za bogata). Tutaj natomiast mieszanka jest wyraznie zubazana po wyrzuceniu na luz.

Spuszczał Pan syf z parownika ? U mnie pomogło, auto mi gasło przy jakimkolwiek hamowaniu, oraz przy jeżdzie z górki na luzie. Podobny temat był zresztą już poruszany, najlepiej skorzystać z wyszukiiwarki .

Prosze na postoju, gdy silnik ma stabilne obroty na gazie, kilkakrotnie - raz po razie - naciskac pedal hamulca. Jesli obroty beda sie zmieniac znaczaco -spadac wzrastac- to: falszywe powietrze >kolektor-serwo<