| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RemikGT Było EVO-jest RS2300 ... Leszno | 2005-01-13 09:20:35 mam mały problem , chodzi o to ze kiedy podjezdzam do skrzyzowania i zmieniam na 2 ,przed sama zmiana przy wciśniętym pedale sprzegła samochód gaśnie ,dzieje się tak równiez kiedy silnik jest nagrzany i wcisnę pedał sprzegła ,równiez spada na obrotach i gaśnie.na benzynie tego problemu nie ma ,gdzię szukac przyczyny.instalka 2 generacji całe szczęśćie na gwarancji. proszę o pomoc w nurtującym mnie temacie |
KiLeR LPG User CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-01-13 11:53:14 Masz za bardzo odetkany dolot. Po zdjeciu nogi z gazu (na luzie) silnik dostaje za duzo powietrza w stosunku do gazu, czego efektem jest zubozona mieszanka i gasniecie silnika.
Nie masz czasem zrobionego doladowania dynamicznego, albo czegos takiego (taka rura bioraca zimne powietrze spod zderzaka, zza grilla lub innego miejsca)? A moze masz stozek? |
RemikGT Było EVO-jest RS2300 ... Leszno | 2005-01-13 15:22:05 dzięki za sugestie ale do tej pory czyli przez 4 miesiące było wszystko oki dopiero od 2 dni mam ten problem, jak załozyłem gaz gazownik mi o tym wspominał ale zrobiłem test rozpęd do 100 i na luz i wszystko grało a żadnych zmian w jednostce napędowe nie mam,więc w sumie dalej nic nie wiadomo |
SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-01-13 17:46:12 Może gdzies zasysa ci lewe powietrze. ja tak miałem u siebie, gasł mi czasami przy dojeżdzie do skrzyżowania, ewentualnie filtr powietrza może do wymiany |
KiLeR LPG User CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2005-01-13 19:43:31 Na filtr powietrza do wymiany to bym nie stawial, bo to nie te objawy. Przy brudnym filtrze auto ma mula i ewidentnie dostaje za duzo gazu (mieszanka za bogata). Tutaj natomiast mieszanka jest wyraznie zubazana po wyrzuceniu na luz.
|