| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-13 14:20:49 hmm skrzynie hyundaia to nie jest mocna strona :/... |
konrad027 HF MEMBER Hyundai Coupe FX Kielce | 2005-01-13 19:25:30 chyba nic na to nie poradzisz;( jezdze Sonata II z 94 i jest taki sam problem. Mozna tylko pomarzyc o szybkiej zmianie z jedynki na 2 |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2005-01-20 10:02:00 ja mam to samo w Pony
na zimno ciezko wchodzi 2 a 3 to zalezy przy jakich obrotach zmieniam taka loteria reszta calkiem ok najlepsza skrzynia jaka pamietam to z Forda Sierra chodzila rewelacyjnie bez zadnych zgrzytow |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-20 10:40:27 W moim Pony tylko jedynka ciezko wchodzi na zimnym. Ostatnio pod swiatlami chyba z 5 razy probowalem i chyba ja na sile wcisnalem bo ludzie z tylku zaczeli trabic. A jak sie rozgrzeje wchodzi juz luxik. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-01-20 13:20:56 jeśli na zimnym wchodzą gorzej wszytkie biegi - szczególnie jak jest naprawdę zimno - to zapewne olej w szkrzynce, przymarniete linki ....ale jak tylko np 1,2 i po rogrzaniu jest ok to polecam zajrzec do linek, sprawdzić mocowanie skrzyni , wszytkie łączenia. Moze to być poczatek jakieś problemu który jak to zwykle bywa wychodzi w srodku lasu o 12 w nocy kiedy pada snieg i jest zimno i nie mamy biegów.... kiepsko chodzące 2 biegi w nowej cytrynie skończyły się urwaniem linki przebieg 15 kkm.
|
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-21 22:46:29 Jesli na zimnym gorzej wchodza biegi to wyglada jak by olej gestnial, moze to byc wina wody w oleju, jak wiadomo woda sie skrapla, rowniez w skrzyni.Watro wymienic olej na nowy. |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-01-22 13:15:21 A u mnie wszystko wchodzi ok !!!Nie ma problemów ze zmianą, tylko wsteczny czsami ma opór!!!Wczoraj wymieniłem olej API-5 Mobil!Stary był prawie zielono -szro- brazowy!!! A na lato czeka mnie wymiana łozysk bo strasznie chamuje mi silnik na 1 i 2 biegu!
Standardowa wada po 150tyś.km w hultajach!!! |
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-01-24 23:26:28 u mnie tez zle wchodzi 1i2 na zimlym i jestem pewien ze to olej zgestnial bo dzieje sie tak kiedy w zeszlym tygodniu wymienilem olej (castrol) przed wymiana bylo ok ale oleju mialem troszke malo i nie bylo takich oporow. w/g mnie to gesty olej,w maluchu mialem tak samo ale w nim to nie szlo nic wzucic takie opory byly . a co do skrzynek najlepsze ma sierra i scorpio zadnych zgrzytow i problemow. |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2005-01-29 15:13:03 Ja pamietam na poczatku kiedy kupilem hultaja tez mialem problemy z biegami , mialem wrazenie ze czuje jak mi sie zazebiaja w skrzyni zebatki przy wrzucaniu biegow.Wyregulowalem silownik od sprzegla i do dzis nie ma sie czego czepiac , biegi wchodza leciutko i bez zadnych zgrzytow.Nad pedalem sprzegla jest regulacja tego silownika,jesli ktos czuje taka potrzebe to powinno pomoc. |