| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2005-01-13 15:42:22 Miałem kiedyś taka wersję:
Gruba taśma dwustronna (taka gąbczasta) wewnątrz listwy - wychodziło chyba 2 warstwy na wypełnienie,kolejną, 3 warstwą przyklejamy listwę do drzwi.Następnie dokładnie (b.ważne) wypełniamy szczeliny listwa/drzwi bezbarwnym silikonem. Trzyma elegancko. W ogóle polecam wszystkie listwy "objechać" silikonem-zapobiega dostawaniu sie wody pod listwę a tym samym atakom rudej. Z listwami progowymi sprawa jest gorsza.Są bardzo głębokie i nie mam pomysłu na inne mocowanie niż fabryczne klipsy. Też będę u siebie montował progówki,klipsy mam,pozostaje wywiercić dziury w progu.Oczywiście później dokładne uszczelnienie silikonem. |
Jesion128 Łódka Bols Szuflandia | 2005-01-13 16:15:52 Podjedź sobie do najbiższego blacharza lub lakiernika, oni powinni mieć takie dwustronne taśmy do przyklejania listew. Trzyma to elegancko, w końcu w większości współczesnych samochodów tak się mocuje wiele listew.
Nt. co do uszczelniania sylikonem, to z jednej strony tak jak mówi Kaowietz, nie będzie się dostawała woda i sól, ale z drugiej strony jeśli gdzieś będzie uszczelnienie nie do końca szczelne i już się tam wilgoć dostanie, to sa małe szanse na jej odparowanie. Myśle że jest to kwestia dyskusyjna. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-01-13 17:44:33
wcale nie... Wycina sie żyłką metalową np od hamulcow rowerowych. a potem reszte tej gumy z karoserii usuwa sie specjalną koncówką na wiertarke z twardej gumy schodzi bez sladu, widziałem u blacharza... |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2005-01-13 22:00:03
|
Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-01-13 22:13:06
Ja ostatnio wycinałem struną od gitary |
czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2005-01-14 00:10:09
W Toruniu nieproblem dostać takie zapinki. Kosztują chyba ze 30 gr za sztukę. Ogólnie Toruń jest bogaty w różnego rodzaju zapinki =) |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-01-14 00:16:41
zapinki to pół bidy... ale wez teraz np wierc dziury w drzwiach i je dobrze zabezpiecz... ja to bym chyba nie zniosł tego u mnie wszytkie listwy powypier.... odkad zostawiały ślady na drzwiach jak rdzawe zacieki z kibla. i zaszpachlowałem wszystkie dziurki. moim zdaniem bez listew wyglada ładniej i drzwi sie lepiej myją. A jesli listwy juz ktos chce to polecam naklejane, mozna kupic tez takie od metra co sprzedają.... |