MotoNews.pl

Instalacja ZAVOLI kto ma

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam .
mam pytanie kto ma instalację zavoli potrzebuję info na temat użytkowania tej instalacji. czy warto to montować.

ja mam w escorcie rs2000 ale dali mi nie ten reduktor bo dostałem taki do 130 kM a mam 150 kM.Sa ges'y do 130 i gex'y do 180....o ile dobrze pamietam.Poza ta turbo dziura w przyspieszaniu jest ok

witam
mam instalację zavoli z kompem bingo s 4
mam hondę i chodzi świetnie, ale reduktor mam do 240hp
pozdrawiam

witam.
mnie chodzi o instalacj ę zavoli ale sekwencyjną .
dzięki narazie za te odpowiedzi i czekam na dalsze

ja mam ale sie na moim poście wypowiedziałeś (FABIA). Powiem szczerze do momentu opisywanej tam awarii byłem bardzo zadowolony z instalacji. Brak odczuwalnego spadku mocy (co prawda to silnik 1,4 50KW) no i rewelacyjne spalanie!!! Śrenio ok. 6,5 do 7 l na 100 km (na odcinku jest ok.30 % miasta reszta to trasa- wiec spalanie obiektywne - prędkośc podrózna max. 100 km/h a średnia na odcniku ok 80 km/h - dane prędkości to wskazania autokompa - to jest trasa jaką pokonuje codziennie do pracy więc jest przetestowana dobrze). Max spalanie jak pogoniłem autko na A4 do Wrocławia - przy prędkości 140-160 km/h wyniosło ok. 11-12l na 100 km.
Mówiąc ogółnie polecam ta instalację bo według moich ostatnich inforamcji to opisywana usterka wyniknęła z niedbalstwa poprzedniego serwisu gdzie dokonywane były przeglądy gazu - zapalająca się kontroka silnika sygnalizowała ustrekę a wspaniali mechanicy nic nie robili - więc to nie wina instalacji tylko raczje jej obsługi przez mechaników.
Przypominam że instalacja jest III generacji.

Acha musże dodać że to moje 2 auto na gaz poprzednio miąłem instalkę II generacji no i jednak czuło się że na gazie spadała moc a tu nie ma tego problemu hula wspaniale - tzn hulała do usterki ale jak to zrobię to mam nadzije że bedzie jak wczesniej.

mam ll generacji parownik nie wiem symbolu trudno ustawialny dużo pali od czasu do czasu powyżej 20 kilku litrów w mieście, instalację drugi rok mam, silnik oplowski 2.0 8 zaworowy 160 tys.,
tankuje w shellu lub BP

[ wiadomość edytowana przez: malin2 dnia 2005-01-26 10:12:20 ]

witam.
Pytam się o te instalację bo nie wiem czy wchodzić w montaże na niej.
Zavoli dobrze wspominam ale 2 generacji. Generalnie pracuję na tych z górnej półki ale przecierz są tacy których na to nie stać . A to przecierz tania instalacja.

Witam
ja mam zavoli w hondzie civic 1.4 i omedze B 2.0 X20se. Obie inst II gen. Jestem zadowolony. Wszystko właściwie bezobsługowo dzieła. Komputerki w obu przypadkach to Bingo S-4, nie wiem jaki ma symbol reduktor. Moim zdaniem warto to zakładać, twierdze tak jako użytkownik takiej inst.
Pozdrawiam

witam!!

moj ojciec ma ZAVOLI cala instalacje, lacznie z kompem reduktorem i wszystkim - caly komplet to ZAVOLI
sekwencja oczywiscie
Jezdiz w megane kombi 1,6 16V od ponad roku i nie zawiodal ani razu, nie ma roznicy w osiagach na gazie i benzynce, nawet nie wiem kiedy sie przelacza jak jade, czasami jak jest bardzo zimno to szarpnie przy przelaczaniu - ale to kwestia przypadku i raczej regulacji...
Autko chodzi super i nic mu sie nie dzieje
acha, jedyne z czym walczyl to ze nie pokazywalo mu dobrze poziomu gazu (5 diod) ostatnia dioda po zatankowaniu do pelna gasla po 10km - musial przerobic troszke czujnik, bo juz sie nie dalo podregulowac - bylo do konca. Poza tym POLECAM