| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-01-13 19:48:26 Od pewnego czasu staram sie zbadac dlaczego moja carinka nie chce sie swobodnie kulac na pochylosciach.Zauwazylem ze mam opory podczas krecenia kołem przedniej osi.Dotyczy to na pewno skrzyni biegow bo krecilem jedynie samą półoską.W skrzyni jest teraz olej do automatow wiec odpada ten problem z kiepskim olejem.Juz prawie 2.5 roku jest ten sam niezmienny opor podczas pchania autka.Nie wiem czym to moze byc spowodowane. Mial ktos z Was podobne objawy? |
pin555 Lesniczy GT :-) Gliwice | 2005-01-13 21:47:04 Przepraszam Cie za glupie pytania. Oba przednie kola byly w gorze? Skrzynia na luzie? Drugie kolo przykrecone, czy tez sama polos? |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-01-15 21:48:03 Nie ma glupich pytan,tylko glupie odpowiedzi.Krecilem tylko jedna poloska,druga byla unieruchomiona.Dla porownania krecilem podobnie przy drugiej carinieII i tam chodzi jak po masle bez zadnego oporu a wysilek jaki trzeba wlozyc w przepchanie samochodu z miejsca jest znacznie mniejszy.To mnie wlasnie zastanawia.
|
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2005-01-18 21:58:00 Wszystko mozliwe,tylko to troche dziwne ze mechanizm pracuje az tak ciezko i to na obu polosiach.W podobnej skrzyni carinyII sutuacja jest odwrotna-kreci sie jak po masle. |
mkr TOYOTA DRIVER IS 200 & Lancer X Wrocław | 2008-05-22 18:07:29 I ja się dołączę do pytania
Wiecie jak to jest, jak się jeździ bardzo często tą samą trasą - zna się każdą dziurę i górkę. I właśnie zauwazyłem taką rzecz na jednej górce na trasie Opole - Niemodlin, że jak wrzucam na luz w fordzie mondeo czy teraz w Mitsubishi Lancerze, to oba te samochody nieznacznie przyspieszają, natomiast mój Lexus albo trzyma prędkość, albo wręcz minimalnie zwalnia. Podobnie rzecz się ma z niewielkimi wzniesieniami np. na skrzyżowaniach, gdzie w innych autach trzeba trzymać nogę na hamulcu albo zaciągać ręczny, Lexus stoi w miejscu. Czy to jest specyfika tego samochodu czy może opory toczenia w tym aucie są zbyt duże? Jak to sprawdzić? Da się jakoś? Czy dać sobie spokój i nie panikować ? |
mkr TOYOTA DRIVER IS 200 & Lancer X Wrocław | 2008-05-22 19:12:32 na jakich rolkach?
Rozwiń proszę ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-05-22 19:35:41
Na tych samych co badasz hamulce najpierw wyswietla opory toczenia. |