Gdzie kupic tuleje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dobrzy ludzie mam pytanko. Gdzie mogę kupic tuleje motorcrafta do wahacza przod do MK6. Glownie te male tuleje. Dzieki za info!

A Sosnowiec to jakaś pustynia nie ma serwisu forda lub jakiś sklepów motoryzacyjnych jeśli nie chce Ci się szukać to na stronie głównej w "linkach" są adresy sklepów internetowych; może tam coś znajdziesz

Sosnowiec to nie pustynia. Wszystkie sklepy Forda obeszlem ale tuleji motorcrafta nie mieli

Acha...no to może trzeba uderzyć do MAGA

ABSCAR tam mają oryginały.

... w salonie forda ... dokładniej w serwisie na bank musza miec tulej ...... na sląsku powonno byc troche tych serwisów .....

Cytat:
2005-01-14 05:23:44, bandzior13 pisze:
Dobrzy ludzie mam pytanko. Gdzie mogę kupic tuleje motorcrafta do wahacza przod do MK6. Glownie te male tuleje. Dzieki za info!

Byłeś na Piłsudskiego - pogranicza Sosnowca - 299 57 52 i 299 65 85 - tylko teraz nie wiem czy to ta sama firma o której myślę a tylko do nich mam namiary, ale mają sklep i serwis.... I jeszcze na Orlej od strony Będzina zaraz przed światłami przy kościele, po prawej jest ciąg sklepów, jest też Fordowy.

Powodzenia

Kupuje oryginaly i jeszcze sie nie spotkalem ,zeby pisalo na nich MOTOCRAFT - jest napisane FORD - kpl.na jeden wachacz 58 zl.

a co to ma do rzeczy?motorcraft to i tak tylko pakownia

Bandzior13: kupiłeś ? założyłeś?

A jesteś pewien, że to tylko tuleje? Ja miałem nieprzyjemne luzy z przodu. A że samemu tego nie potrafiłem zrobić, to będąc na weekend poza Wroławiem (w Kowarach u rodziny mojej Pani) i mając trochę czasu, zajechałem na renomowany warsztat (Eurotrans). Tam mechnicy obejrzeli i swierdzili, że to tuleje. Zapytałem ile będzie to kosztowało. Stwierdzili 200zł. No to róbcie, powiedziałem, bo już nie mogłem znieść tych luzów. Zostawiłem auto, oni mieli robić... Ściągnęli ze sklepu tuleje, zdjeli wahacze i wtedy doszli do wniosku, żegniazda w wahaczach są tak wyrobione, że nowe tuleje są za luźne i jest problem... Musiałem jakoś wracać do Wrocka, więc panowie zrobili domowym sposobem, tzn. obspawali gniazda. Faktycznie przez 3 miesiące było super... tylko wrocławskie dziury zrobiły swoje i znów dzieje się to samo. Już zbieram na nowe wahacze... 260zł (200 + zbieżność) poszło w piach. Trudno. Tak więc upewnij się, czy same wahacze masz OK.

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-01-18 11:36:27, Kozak_WRC pisze:
A jesteś pewien, że to tylko tuleje? Ja miałem nieprzyjemne luzy z przodu. A że samemu tego nie potrafiłem zrobić, to będąc na weekend poza Wroławiem (w Kowarach u rodziny mojej Pani) i mając trochę czasu, zajechałem na renomowany warsztat (Eurotrans). Tam mechnicy obejrzeli i swierdzili, że to tuleje. Zapytałem ile będzie to kosztowało. Stwierdzili 200zł. No to róbcie, powiedziałem, bo już nie mogłem znieść tych luzów. Zostawiłem auto, oni mieli robić... Ściągnęli ze sklepu tuleje, zdjeli wahacze i wtedy doszli do wniosku, żegniazda w wahaczach są tak wyrobione, że nowe tuleje są za luźne i jest problem... Musiałem jakoś wracać do Wrocka, więc panowie zrobili domowym sposobem, tzn. obspawali gniazda. Faktycznie przez 3 miesiące było super... tylko wrocławskie dziury zrobiły swoje i znów dzieje się to samo. Już zbieram na nowe wahacze... 260zł (200 + zbieżność) poszło w piach. Trudno. Tak więc upewnij się, czy same wahacze masz OK. Pozdrawiam.

Tez to przerabialem teraz w RS'ie - jestem juz w kanale by odkrecic wachacz od ławy ,ale patze,ze mala tulejka jakos dziwnie wyglada - byla cheftnieta juz w 3 punktach.Znalazlem stary wachacz,ktory walal sie po garazu i sobie go przygotowalem do zalozenia (nowe tuleje i swozen zwrotnicy) i tylko zamiana i jazda