| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-14 18:40:15
Jak głębokie są te wrzery? Czy są już dziury czy to powierzchowne ogniska rdzy? Jeżeli powierzchowne to oczyścić, zaszpachlować, pomalować i już, natomiast jak są już dziury to najtaniej będzie wymienić błotnik (np ze szrotu) i pomalować. Wymiana reperaturek jest dość pracochłonna i zarazem kosztowna, stosuje się to na tylnych błotnikach. |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-01-15 00:16:20 Co do rdzy sie nie wypowiadam, bo mój już w niektórych miejscach przeżarty na wylot
Natomiast co do instalacji - jesli to 1.5 gaźnik, to instalacja powinna Cie kosztowac kolo 1200, z 33 litrowa butla w miejscu koła zapasowego. Autko powinno palić między 7 a 8 w trasie i miedzy 10 a 11 w mieście przy spokojnej jeździe. Cena gazu 1,81 (dziś tankowałem), benzyny kolo 3,90 chyba.. Moja sie zwróciła po niecałych 7000 przejechanych km. Będę się upierał przy tym że się opłaca ![]() |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-19 10:05:28 wymiana przodu na nowszy wiąże się niestety z nową maską, blotnikami, atrapą no i oczywiście lampami. same blotniki niewiele pomogą a w starszym są krótsze. jakby co to mam jeszcze blotniki do starszej wersji (w ładnym stanie), maskę i drzwi (5d ale bez drzwi kierowcy). czerwone. a co do gazu to ostatnio robię 300 km za 50zł. raczej miasto. |