Przekładnia kierownicz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie do zacnych klubowiczów, gdzie można naprawic dobrz przekładnie ze wspomaganiem w mkVII-cieknie olej spod simeringu, ostatnia regeneracje w pruszczu gd. po 3 miesiącach padła, a moze wie ktoś gdzie kupić coś takiego w dobrym stanie?

.. a który siemering Ci cieknie .......

... niop jeżeli Ci cieknie od strony wałka kolumny kierowniczej to jest to do zrobienia porządnie .... może goście jakąś podróbke taam wsadzili i dlatego padło .... ja wymieniałem ten siemering u siebie - kupiłem orginał w ASO Forda .....

zależy jaką masz przekładnię, no ale skoro wynieniali Tobie już simmering to pewnie masz TRW

w rzeszowie bym wiedzial gdzie to zrobic i zeby dzialalo dlugo

ja ostatnio kupilem uzywke za 330 bo stara sie przycinala

Cytat:
2005-01-15 12:45:12, GNN7770 pisze:
pytanie do zacnych klubowiczów, gdzie można naprawic dobrz przekładnie ze wspomaganiem w mkVII-cieknie olej spod simeringu, ostatnia regeneracje w pruszczu gd. po 3 miesiącach padła, a moze wie ktoś gdzie kupić coś takiego w dobrym stanie?

ja do mk5 miałem luzy znaczne po 10 cm/stronę, wymieniłem całą przekładnie z drążkami i końcówkami, nie mam wspomaganiana w swoim essi, kupiłem używkę w dobrym stanie od jakiejś stacji forda z Bydgoszczy, sprowadzają z germani i holandii cześci, z wysyłką pocztą zapłaciłem 300zł, bez wysyłki mowili ze 250zł

mam do nich kontakt na GG 3450782, nr tel. mi gdzieś wcieło

Ja w swoim miałem to samo. Zrobiłem to prawie sam za 13zł. Zajęło to kupe czasu, ale... Około 3zł to koszt simerringu, który pasował do średnicy wałka, ale był nieco za wąski do tulei, więc dorzuciłem 10zł tokarzowi, który dorobił tulejkę. Było to ze 2 mięsiące temu i wszystko gra.