Mam problemy z odpaleniem Poldka 1-punktowy wtrysk GLI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

Mam problem z odpaleniem swojego Poldka
Hełcze,hełcze i za drugim razem odpala.Dzisiaj hełtałem dłużej i posadziłem akumulator.
Jest to: (1-punktowy wtrysk, rok 1996 GLI). Wymieniłem filtr paliwa, ale dalej za drugim razem odpala.
Czy to może być posadzony wtryskiwacz???

Może ktoś wie co jest z moim Poldziem

Jeżeli jest to wtryskiwacz to ile takie coś kosztuje???

Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam

1.czy jezdzisz tylko na benie czy tez na lpg? jak tylko na benie to wtrysk masz w miare "czynny", natomiast jesli dlugo nie jezdziles juz na benzynce tylko na gazie, to mogl ci sie przybrudzic wtryskiwacz (sam tak mialem), wtedy trzeba zalac z 10l beny kupic plyn do czyszczenia wtryskow i przesmigac go na benzynce... albo ew przeczyscic rozpylacz u mechanika (ja tez to robilem)
2.jak nie chce krecic to moze byc kilka powodow:
-slaby aku (ile ma lat?)
-brak elektrolitu w aku (patrzyles do cel czy jest po rowno?)
-stare kable zaplonowe (warto wymienic orzed zima)
-stare swiece (ogladales je jak wygladaja, moze czas na zmiane?)
-zabrudzony filtr powietrza (choc on nie powinien utrudniac rozruchu to tez warto miec czysty dla mniejszego spalania zwlaszcza na lpg)
-zuzyty rozrusznik (trzeba by zregenerowac tzn wymienic tulejki szczotki, czasem przewinac uzwojenie)
sam wtryskiwacz raczej nie jest przyczyna. sprawdz to co pisalem. a propos ja mam tez gli '94 i jak jest chlodniej to jest norma ze zapala za 2, 3 razem

k1cyprys mógłbyś podać mi swój nr gg chciałbym z tobą pogadać o Polonezie

jest podany w moim profilu, ale moge powtorzyc: 9342016, choc wiekszosc czasu jedyem niedostepny to i tak pisz(cie) a odpisze jak tylko siade przy kompie...

ale pisz na forum. tu tez gadamy glownie o polonezie (no i o fiatach) choc zdazaja sie off topic...

Ja bym zaczął sprawdzanie od najniższych kosztów czyli świecek kable itd., lecz jeżeli nic nie było grzebane przy rozruszniku to moze być właśnie to przyczyną.