ZLOT V ZVOLENIU 24-26.06.2005

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Specjalnie ten post wrzucam tutaj, poniewaz nie wszyscy czytaja pozostale fora.

Zatem znany juz jest oficjalny termin zlotu na Slowacji i jest to - jak w tytule - 24-26.06.2005, czyli ostatni weekend czerwca. Zainteresowani zatem moga zaczac planowac urlopy, sesje, wyjazdy i inne wydarzenia. Na stronie jeszcze neic nie ma, ae niebawem wrzuce dokladniejsze info, co, jak, kiedy, kto, z kim i za ile.

shit na śłowacje maluchem :/ moze byc ciezko

Odrobina chęci i mały odwiert pod rafinerią;]
Wedle obliczeń komputerowej mapy Cartera z Gdańska do Zvolenia jest 774km co przy moim założeniu spalania około 8l (lepiej więcej niż mniej) i cenie paliwa 4 zł wychodzi 250zł w jedną stronę!! Trasa przez Bydgosz, Łódź, Katowice i Ostrave....

[ wiadomość edytowana przez: simon_pg dnia 2005-01-17 15:53:54 ]

Z wrocka jak zawsze dwa albo trzy maluchy przyjada! (w tym jeden 1.1 )

Dzięki za info, już sie nie moge doczekać

Wrocek ma około 390km. Tak więc niech się nie wychyla;]

Jak dla mnie to troche szkoda ale najprawdopodobniej ja nie dam rady w tym terminie

siomon to pakowac sie po dwoch i wyjdzie taniej z wacha i smigac :]

Cytat:
2005-01-17 17:32:35, kaza pisze:
Jak dla mnie to troche szkoda ale najprawdopodobniej ja nie dam rady w tym terminie

A szkoda bo w tym roku zmienia sie formula zlotu. Nie bedzie juz GWR, ale TOP AUTO, czyli najlepiej, najbardziej, naj.., naj... przerobione maluchy - swapy, optyczne, naczepy (kto byl ten widzial), przyczepy (!?), słopy, swapy, skracane, wydluzane i inne. Tak wiec mialbys szanse Kaza w tym roku. I to calkiem spore na jakis pucharek. Nie wiem jeszcze co sie bedzie dzialo z bardziej aktywnych sportow - czy bedzie jakis rajdzik, czy 1/4 (cos slyszalem) czy cos jeszcze innego. Napewno jednak nie bedzie juz wiecej Ostrej Luki (a szkoda, bo byla fajna). Bede jeszcze pisal jak bede cos wiedzial.

Cytat:
Wedle obliczeń komputerowej mapy Cartera z Gdańska do Zvolenia jest 774km

więc przy moim standardowym silniku nie powinienem przekroczyć 150zł w jedną stronę

Nie wierzę w takie spalanie. Aczkolwiek sam raz 5,2 osiągnołem. To były jednak czasy podłubanej serii a nie potforka;]

P.S. CO do co-drivera to jest to temat otwarty;]

W Wawce mamy taskiego jednego, ktory swoim maluchem ma spalanie 3,7, potrafi zejsc do 3,5l a i na kole podbiegunowym byl, z czego ma relacje cala... A co do spalania to mialem gdzies mapke do przleiczen - linka podam jak sie z nia na kompie spotkam...

PS. Mozna prosic o podiweszenie watku, zeby za jakis czas sie nie mnozylo ich wiele?

na mocno skreconym silniku mozna osiagnac spalanie okolo 5litrow, tyle ze nie na maluchowskim gazniku kurcze zobaczymy jak wypadnie sesja w tym roku - musze jechac.

Cytat:
2005-01-17 18:40:35, Zuraw pisze:
... spalanie 3,7, potrafi zejsc do 3,5l a i na kole podbiegunowym byl, z czego ma relacje cala...

taaaaaaaaaa to zaden wynik moj fiat pali 2,5 litra wody destylowanej na 100 km

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2005-01-17 18:58:22 ]

Smichy, chichy, ale to niestety prawda.... Zatankowal w Wawce a pozniej po 2 dniach w Zvoleniu...

Jak mi sie nic nie wysypie to bede jechac

Na razie silnik seria wiec spalanie mam w okolicach 5,0-5,2 przy 90kmh ale to sie moze do czerwca zmienic ;]

Lapek z umarla skrzynia biegow:|

Stasiu niestety sie mylisz.
Ciezko w to uwierzyc ale to auto tyle pali.
Strona własciciela

Polecam jako ciekawą lekturę -

ja juz od dawna planuje zvoleń, tak wiec zrobie wszystko żeby pojechać........

ile tam klosow z Katwoic?

Via Michelin
to mapka z odleglosciami pogoda i takimi tam bajerami
a co do spalania to sam na seri robie za 20zl 100 km na spokojnie