| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2005-01-17 09:00:11 W moim esperaku ( 1, w zakresie obrotów 2500-3000 autko dostaje wibracji.Powyżej i poniżej jest ok. Co to może być: przeguby (jeśli tak to zewnętrzne czy wewnętrzne), poduszki pod silnikiem, czy wręcz spieprzona przekładnia główna? Powiedzcie mi czy skrzynia od 1,5 pasuje do mojego ( chodzi o obudowę sprzęgła). Wykluczam niewyważenie kół i łożyska piasty. Sprawdzone i są OK |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-01-17 11:51:20
Umnie było podobnie, z tym, że drgaia były tak do 2000mpr A przyczyna, poduszka. Sprawdź, może i u Ciebie jest podobnie. Drgania silnika |
Rysio42 DAEWOO ESPERO 2,0 CD ... Międzychód | 2005-01-17 14:55:48 Witam!
Miałem to samo , najbardziej telepało między 80-90 km/h i podczas przyspieszania. Najpierw wymieniłem przeguby wewnętrzne i trochę się poprawiło ale i tak zajebiście telepało. Potem wymieniłem skrzynię biegów do 2.0 pasuje od 1,8 i 1,5 (1,5 i 1,8 mją taką samą skrzynię-przełożenie główne) i problem zniknął całkowicie. Nie wiem co w skrzyni było spieprzone bo ogólnie zachowywała się OK , poza telepaniem. Za swoją po przebiegu 50 tys km dałem 350 zł ale miałem szczęście nie wiem ile może kosztować taka używana. Sprawdź czy nie pasuje od jakiegoś opla , może kadett albo coś takiego. Pozdrawiam Rysio |