MotoNews.pl

Wymiana półosi (126p)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Panowie...wymieniłem obie półosie(nówki) oraz te łożyska co sa na nich(też nówki)...i po złożeniu wszystkiego i wsadzeniu do fury coś wyyyyyje...tak jakby w napedzie no. Co to może być?? Może jest tam jakis haczyk albo coś czego nie zrobiłem a powinienem??
POMÓŻCIE

niech ktoś zdejmnie jeden topic bo jakoś dziwnie ale dwa sie pojawiły ))

mi to wyglada na zaduze luzy w mechanizmie roznicowym.

...no ale gdzie mogą być za duże luzy?? półosie nowe,kamienie nowe,podkładki nowe,łożyska na półosiach nowe... talerz i atak są ok,satelity też...

Spróbuj przesmarować olejem osłony gumowe półosi. U mnie zadziałało.

- zadziałało, ale po wymianie samych osłon gumowych, a nie całych półosi

[ wiadomość edytowana przez: nodajspokoj dnia 2005-01-17 23:02:45 ]

masz za duze luzy na mechaniźmie różnicowym, musisz je zmienić, dałeś nowe łożyska ale nie wyregulowałeś tego...
teraz to albo rozbierz skrzynie i wyreguluj patentem:p albo spróbuj zdjąć osłony gumowe z półosi i zabezpieczenia (po obu stronach) no i reguluj ....jeśłi sie da oczywiście.....bo to cięzko chodzi jak nie ruszane dawno....jak masz książke do kaszla to sobie poczytja coi i jak....

ja ci polecam spuscic olej i sciagnac kolnierz skrzyni czym predzej!!!
jak nie mialem zadnego pojecia o mechanice
w trakcie skladania skrzynki w ogole nie wyregulowalem lozysk i efekt byl taki ze talez dyfra obcieral o obudowe skrzyni i zdazyl przez jakies 1 km testu wytrzec ze 2mm (wyło okrutnie)
tak ze najlepiej rozbierz i skladaj skrzynke z kims kto to juz robil - nauczysz sie i kolejnym razem sam sobie zrobisz

...k....wa.... jak można być tak głupim i nie wiedzieć o tym,że łozyska na półosiach trzeba wyregulować.....ciekawe czy teraz tam sie nic nie roz....bo przejechałem tak z 50 km...myślałem,że "sie dotrze"...debil niezły ze mnie.

dzięki i pozdro.

..a jeszcze taka rzecz...w jaki sposób reguluje sie te łożyska na półosiach?? i jaki ma być luz??

ok....juz sobie poradziłem...wystarczyło jednak tylko przesmarować osłony półosi