MotoNews.pl

Jak podłączyć dwa wzmacniacze ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanko jak w temacie
Chcę podłączyć 2 wzmacniacze 2 kanałowe:
Bagażnik malucha 2 wzmacniacze obok siebie i akumulator też na miejscu jeden wzmak ma bezpiecznik 25A drugi ma 15A (lanzara oby dwa). Problem w tym czy prowadzić od klemy aku dwa kable prądowe do wzmacniaczy i 2 bezpieczniki czy może jeden kabel z jednym bezpiecznikiem a potem rozdzielacz prądowy?
Słabszy wzmacniacz ma być na przedni system odeparowany a drugi na tylny subwoofer.

ja osobiscie bym puscil do kazdego wzmacniacza osobne zasilanie.

Ja bym zrobił to tak: akumulator - za akumulatorem bezpiecznik sumujący maks pobór prądu obu wzmacniaczy - rozdzielacz - i oddzielne kable na każy wzmacniacz.

Witam.
Mysle ze rozdzielnik na kable prądowe stosuje sie gdy bardziej sie to opłaca lub gdy nie chcesz z różnych przyczyn przez całe autko ciagnac dwóch kabli do zasilania pieców.
W malerze bardziej opłcalne bedą raczej kable, ale może chcesz być szczęsliwym posiadaczem gustownego rozdzielacza np: rocford'a lub dls'a. Mnie osobiście podobaja się jako gadżet.
Co do reszty chyba nie ma wątpliwości...
Pozdro 650.

Mas zrację ale wtedy wypada zastosować rozdzielenie zasilania przy akumulatorze, Co (patrząc na koszty) na jedno wychodzi.