"Stworzyłem piękną rzecz..."-czyli jak zrobic U98, UV-power

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z uwagi na ultra tanie paliwo na neste zaczalem tankowac 98 zmiast ( tu cytuje jednego z forumowiczow) "siki pawiana" zwane u95.
Swego czasu co zajechalem na neste wacha taniala o 5, potem o 10 gr, az roznica w porownaniu z bp czy orlenem wynosila do 60gr.

Stworzyc u98 nic prostszego. wystarczy dodac preparat za okolo 2.5zl np.: z statoil'a i paliwko gotowe.
to samo z v-power'em. (uv-power nie mylic z filtrem uv ).

Sedno postu:
z uwagi na nienajwyzsza cene v-power na shell'u niecale 3.8zl za litr zastanawiam sie czy od czasu do czasu nie zalac tegoz paliwa.
pytanie czy nic nie stanie sie z zaworami / gniazdami zaworowymi w glowicy nie przystosowanej do bezołowiowki. Raczej nie powinno skoro tyle osob jezdzi na gazunku ktory to jest nieporownanie bardziej suchy od non-pb.

p.s. slowa "Stworzyłem piękną rzecz..." pochodzą z płyty zespołu KAT "Róże miłości..."

[ wiadomość edytowana przez: Lord_Vader dnia 2005-01-17 19:12:15 ]

Cytat:
2005-01-17 18:57:35, LORD_VADER pisze:
pytanie czy nic nie stanie sie z zaworami / gniazdami zaworowymi w glowicy nie przystosowanej do bezołowiowki.

Od zasu do czasu jak zalejesz to nic sie nie stanie. Nawet w instrukcji było napisane, że można jeździć na NoPb, tylko ważne coby co któreś tam tankowanie zalać ołowiowa. A jak sypiesz dodatek potasowy to możesz latać spokojnie.

suchość paliwa niema nic do rzeczy w przypadku nie utwardzanych zaworów

Lord, sorry ale odkryłeś amerykę w konserwie...

gaz jest sssuchy,a benia rozciecza warstewke oleju na sciankach cylindrow.

W makro od dziś jest na promocji dodatek shella do PB 50ml x 5 szt. x 4,87zł.
Nie wiem czy to tanio bo nie stosuję.