Linka gazu - Fiat Argenta ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Parokrotnie się już gdzieś to pytanie przewijało po różnych wątkach, ale jakoś nie znalazłem na nie odpowiedzi.

Otuż chodzi mi o dość częstą awarję - zrywanie się linki gazu.
Parokrotnie radziłem sobie z nią za pomocą młotka i nakrętki którą zaklepywałem na końcach linki ... skutkowało do puki nie uszkodził się pancerz i linka nie pękła po środku swej długości. W tej chwili mam włożoną nową linkę ale pancerz niestety pozostał stary i istnieje duża szansa że wkrótce znów się urwie w najmniej oczekiwanym momencie (ostatnio zerwałem na środku skrzyżowania ... brrrr)

Moje pytanie: Gdzie kupić kompletna, nową linkę do Argenty ??? ew. gdzie ktoś takie wynalazki dorabia ???

Z góry dzięki za pomoc.

Pewnie we Wrocławiu jest podobnie....
Ja zawsze,mająć problem z linką,korzystam z pomocy pewnej firmy która takie linki dorabia(Będzin,koło straży pozarnej,LINPEX)
Sądzę ,że pomoć fachowca z takiego zakładu rozwiaże Twój problem

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 16:11:50 ]

Wtrysk, linka z pancerzem i zamocowaną na niej gwintowaną tuleją z dwoma nakrętkami.

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 16:11:29 ]

Cytat:
2005-01-18 21:32:12, automatic pisze:
zrób rysunek zwymiaruj i skontaktuj się z producentem: Raszyn Al.krakowska 26 tel. (22)7200562 to nie reklama!!! byłem każdorazowo zadowolony z usługi dorabiania

A ja to nawet tam pracuję

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 16:11:02 ]

Cytat:
2005-01-31 22:18:46, Janio pisze:
A ja to nawet tam pracuję

To się super składa ... bo wszystko pięknie, Pani powiedziała przez fona że dorobicie w jeden dzień ... tylko skąd ja mam wziąć linkę na wzór ???

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 16:10:41 ]