{126p} Malowaie i szpchlowanie - ceny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jak w temacie.
Interesują mnie ceny za wyszpachliwanie malca (wygładzenie zaspawanej tylniej klapy i klamek, łączeń, przedniego pasa, śladów po wymianie progów i błotników, no i wszystkich śladów po wrzodach na karoseri - nie ma ich za wiele) no i malowanie całej budy?
Bo w Katowicach to ludzie, którzy to robią chyba się za dużo farby na wdychali
Wczoraj rozmawialem z lakiernikiem, który miał robić moje maleństwo i zaśpiewał za robotę z materiałem 1700zł
Co wy na to?????????

Do administratora:
Przepraszam za niewłaściwe umijscowienie tematu.
Sam nie wiem jak to się stało.

zrobione

Dzięki!
I przepraszam za kłopot

no to troche sporo ci policzyl...
ja dalem 500 ze wszystkim, ale robilem u sasiada...
troche mialem potem polerowania ale autko mi pomalowal cale (ze srodkiem wlacznie. Uderzaj do pomaranczowego, moze on by sie podjal...

Wszystko zalezy od tego czy w komorze i jaka jakosc materiałów ??
Mój był malowany w komorze droga farbą a potem przód ta sama farbą bez komory...
Po dwóch latach od ponownego malowania przód jest do poprawki .. a reszta auta nie.
Teraz na wiosne idzie znowu do lakiernika jeżeli fundusze pozwolą -Malowanie 600 po znajomosci ... ale farba drugie tyle - materiały sporo kosztują..

ja malowałem maluszka jakies 18 mies temu i nic nie jest do poprawki, a był w dosyc srednim stanie. Poprostu lakiernik wykonał dobra robote, a wszystko razem z materiałami kosztowało mnie 1200 zł, nowe reperaturki, szpachla, calkiem drogi lakier... mnostwo innych dodatkow.

Tj mowi Pterock, zapytaj wujka Oranza moze mu sie bedzie chcialo, a robi bardzo fajnie, bo widzialem efekty jego pracy.

Nie ma jak zrobic samemu malowanie...tylko duzo roboty, ale w porownaniu z cenami sie oplaca, ale wynik jest taki ze na wiosne bede musial jeszcze raz malowac, bo z kolega pierwszy raz malowalismy ale swoim sprzetem, koszty to zakup sprzetu do malowania 75, lakier i szpachla itp 110 zeta, co prawda efekt nie jest za ladny ale za taka cene

Cytat:
2005-01-18 14:00:23, dejta pisze:
Tj mowi Pterock, zapytaj wujka Oranza moze mu sie bedzie chcialo, a robi bardzo fajnie, bo widzialem efekty jego pracy.

tak robota naprawde ładna.

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

ja za zrobienie paru rzeczy (progi, błotnik tył) szpachlowanie i malowanie (spawałem,szpachlowałem i czysciłem głównie sam) u sąsiada z wszystkimi materiałami wyszło około 500...

kolega nie pytał jak zrobic samemu tylko ile to kosztuje, nie kazdy ma w domu spawarke i kompresor i urodził sie z pistoletem lakierniczym w rece

wiec nie mowcie mu ze nie ma to jak zrobic samemu

[ wiadomość edytowana przez: dejta dnia 2005-01-18 23:10:07 ]

jaki jest koszt wygładzenia tylnej klapy+ malowanie...wie ktoś może??

Dzięki chłopaki!!
To jutro dzwonie do pomarańczy.
W sumie odnosząc się do ogółu postów to sporo zrobiliśmy z ojcem sami (wymiana progów i błotników - pier...... zgrzewy ale pod presją śrubokręta puściły , zaspawanie podłogi i większości małych i więszych dziurek) ale z braku czasu musiałem go oddać do blacharza . No i konsensus: faktycznie warto robić samemu bo:
primo - taniej
secuondo - robisz to samemu i wiesz jak jest to zrobione
tylko żeby mieć czas.
No i morał:
Kochaj malca swego możesz mieć gorszego
I tym optymistycznym akcentem kończe wypowiedź

Sorry, że znów się narzucam, ale jak zna ktoś dobry warszat lakierniczy w Katowicach lub okolicach, który zrobi mojego malca za rozsądną cenę (do 1200) to bardzo prosze o kontakt. THX

Cytat:
2005-01-18 20:08:17, VADER-QBA pisze:
Nie ma jak zrobic samemu malowanie...tylko duzo roboty, ale w porownaniu z cenami sie oplaca, ale wynik jest taki ze na wiosne bede musial jeszcze raz malowac, bo z kolega pierwszy raz malowalismy ale swoim sprzetem, koszty to zakup sprzetu do malowania 75, lakier i szpachla itp 110 zeta, co prawda efekt nie jest za ladny ale za taka cene

a macie ochote porobic mojego?