Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-01-18 18:57:34 witam, po usilnych próbach z wyszukiwarką nie dałem rady znaleśc tego co mnie nurtuje, po wizycie w kanale pod autem. zauważyłem że z tylnego mostu powoli podcieka olej nie z półosi tylko w miejscu łączenia sie z wałem. zapewne to jakiś uszczelniacz puścił, czy ktoś miał już z tym problem?? most nie wyje . ps kombi 2.0 16v 96 rok.jaki koszt uszczelniacza?? czy mozna samemu sie w garażu z tym uporać??? jestem piwko winien ![]() |
![]() michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2005-01-18 19:21:18 Jeżeli jest taki jak w omach do1 994 roku to myśle że tak jak masz kanał.
Demontujesz wieszak gumowy układu wydechowego- spuścić go około 30 cm. Odkręcasz podpore środkową wału napędowego od podwozia odkręcasz wał Odsuwasz go od kołnieża. Na ośce od mostu ( w środku tej trójkątnej łapy do której przykręca sie wał) zobaczysz nakrętke. Odkręcasz wtedy tą trójkątną łapę wyciągasz ona jest na wieloklinie wyciągasz ją i za nią jest uszczelniacz- trzeba go wyskubać i nabić nowy. Tak to jest |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-01-18 21:27:47 czyli jak rozumiem trzeba spuścić olej z mostu??i podłubać troszke jak rozumiem trzeba mieć więcej chęci jak sprawności. ile może ten uszczelniacz kosztować??? dzięki za odzew |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-01-19 15:21:40 kupiłem ten uszczelniacz u kruka we wrocławiu koszt 26 pln duży jest skubaniec a wymieniał bede jutro ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-01-20 08:22:32 ale czy musze zciągać półośke do wymiany uszczelniacza tylnego od strony skrzyni?? ![]() ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-01-21 22:33:19 spoko już rozumiem , wczoraj wymieniłem uszczelke na odmie dałem sobie rade we własnym garażu i jestem z siebie zadowolniony he he jest super nic już nie cieknie, za most wezme sie w poniedziałek bo dziś musiałem skoczyć do stolicy polskiego ziemniaka czyli poznania. ![]() ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-01-24 20:34:56 niestety plan padł po usinych próbach odkręcenia dziwnych śrób łączących wał z mostem poddałem sie ![]() ![]() |