Zmiany w przepisach drogowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam chcialbym zaproponowac nowy temat pt "Zmiany w przepisach drogowych " jako ze caly czas cos sie z nimi dzieje wpisywalibysmy wszystkie zmiany jakie udalo nam sie wylapac
co wy na to ??

ja zaczne od tego ze od 1-go marca podczas zdawania egzaminu na prawko na placu manewrowym pozostanie tylko " jazda po luku , koperta , i ruszanie z recznego " - beda to manewry obowiazkowe tzn. kazdy je bedzie mial .
Tak wiec najbardziej uwage beda przywiazywac do jazdy po miescie

A i nie wchodza w zycie przepisy dotyczace prawka od 16-stki i nie zanosi sie zeby szybko weszle , tak wiec sorry taz ale masz jeszcze 4 lata do prawka

jest oto mi chodziło nie będą małe gówianrze jeździć po drogach i bardzo dobrze że nie ma prawka od 16 lat!! a jeśli chodzi o mnie to ja już mam jednego kierowce a 2 bedzie zdawał prawko teraz!! to trza bedzie w dowozie woźić 500 zł !! no co poradzisz jak trza to trza !!! hahahah

Ja o prawku sie nie wypowiadam bo to sie staje zalosne... Za niedlugo czlowiek bedzie sie bal gdziekolwiek samochod postawic bo zaraz swiezo upieczony kierowca zrobi sobie z jego dupy garaz...

P.S. Lipen dobry temat .

Cytat:
2005-01-19 07:54:15, lipen14 pisze:
ja zaczne od tego ze od 1-go marca podczas zdawania egzaminu na prawko na placu manewrowym pozostanie tylko " jazda po luku , koperta , i ruszanie z recznego " - beda to manewry obowiazkowe tzn. kazdy je bedzie mial . ........... A i nie wchodza w zycie przepisy dotyczace prawka od 16-stki i nie zanosi sie zeby szybko weszle , tak wiec sorry taz ale masz jeszcze 4 lata do prawka

Z tego co słyszałem to prawdopodobnie plac na wogóle zniknąc z egzaminu, ale to nie jest 100% źródło.
A co do tego prawka o 16 nie bardzo mi sie to podoba, gdyż teraz ilu młodych kierówców powoduje wypadki? Ale to juz inna sprawa
Pozdro dla wszystkich klubowiczów i wszystkich fanów

[ wiadomość edytowana przez: bi-pi dnia 2005-01-20 15:17:25 ]

Placu nie bedzie od wrzesnia. Jest tylko jazda po łuku tyłem !!!!!
Do tego koperta w innej formie - czyli parkowanie na parkingu przy supermarkecie w liniach !!!!
A tak 35 minut ajzdy po meiscie z instruktorem i egzaminatorem - wszystko nagrywane kasetą...
Czyli 3 łapówki - egzaminator , instruktor , kontroler kaset

Cytat:
2005-01-20 15:23:46, CZUCZU pisze:
A tak 35 minut ajzdy po meiscie z instruktorem i egzaminatorem - wszystko nagrywane kasetą... Czyli 3 łapówki - egzaminator , instruktor , kontroler kaset

Zapomniales o kamerzyscie i charakteryzatorze... paranoja .
Ajj no i jeszcze Zoom musi klipa zrobic , tanio to to nie wyjdzie raczej .

z tym brakiem placu manewrowego od wrzesnia to jest tak jak z prawkiem od 16 -stki czyli ktos cos powiedzial ale nic nie ustalil tzn to sa tylko plany a nie ustawa . Tak wiec nie wiadomo

Cytat:
2005-01-20 15:32:21, _Gallus_ pisze:
Ajj no i jeszcze Zoom musi klipa zrobic , tanio to to nie wyjdzie raczej .

No... tani nie jestem

Cytat:
2005-01-21 22:50:20, lipen14 pisze:
z tym brakiem placu manewrowego od wrzesnia to jest tak jak z prawkiem od 16 -stki czyli ktos cos powiedzial ale nic nie ustalil tzn to sa tylko plany a nie ustawa . Tak wiec nie wiadomo

To co wiem, słyszałem w radiu, ale to nie chodzi wcale ze nie beda liczone manewry, poprostu manewry beda zaliczane na miescie, co według mnie jest gorsze bo np. jesli na placu zdajesz parkowanie i uderzysz w słupek, to na miescie uderzysz w czyjes auto.
Pozdro dla klubu :-8

mam nie za mila informacje dla tych ktorzy liczyli na to ze od marca zostana tylko 3 manewry na placu manewrowym. Niedawno dowiedzialem sie ze ustawa ta przeszla ale bedzie obowiazywac dopiero od wrzesnia !!! Jak zwykle poszlo o kase !

mam nie za mila informacje dla tych ktorzy liczyli na to ze od marca zostana tylko 3 manewry na placu manewrowym. Niedawno dowiedzialem sie ze ustawa ta przeszla ale bedzie obowiazywac dopiero od wrzesnia !!! Jak zwykle poszlo o kase !

Duch czy echo ?

a na motocykl plac sie nie zmienia? nadal te bezsensowe 8 ?

hehe chyba duch a co do motocykla to do wrzesnia nic sie nie zmienia w zadnej kategori , co bedzie pozniej tego tez pewnie nik nie wie

A jakim cudem niezarejestrowany użytkownik napisał coś na forum ?
Podobno forum jest dostępne tylko dla zalogowanych
Panie moderatorze ?

Marek to sa wyjasninia od moderatora

To jest klubowicz forum sie wiesza.
Niezalogowany klubowicz mzoe psiac na swoim ip jako anonimowy .

Ano tak niestety jest.
Troche szwankuje logowanie i czasem klubowicz pisze nagle go wylogowuje i pisze pomimo ze w teorii to niemozliwe

Jesli chodzi o 8-mke na placu, to po mojemu to potrzebne dla wyrobienia zmyslu rownowagi. Pamietam ze jak ja cwiczylem to rekord zaliczylem 43 rundki naookolo . Szkoda ze nie pokazuja jak sie ulozyc najlepiej przy slifie, albo jak upasc i sie nie poobijac, szkoda ze samemu trzeba bylo to praktykowac . Ale jak to mowia praktyka czyni mistrza .

Od 1 września egzaminy na prawo jazdy miały przejść prawdziwą rewolucję. Bez manewrów na placu, za to więcej jazdy po mieście, do tego instruktor i kamera w aucie. Jak dowiaduje się "Rzeczpospolita", ministerstwo wycofuje się z tego projektu.

Jeszcze kilka tygodni temu Ministerstwo Infrastruktury zapowiadało szybkie wprowadzenie zmian, a projekt odpowiedniego rozporządzenia był już gotowy. Nowością miała być niemal całkowita rezygnacja z placu manewrowego, a umiejętności parkowania sprawdzane miały być w normalnych warunkach miejskich.

Do tego udział w egzaminie instruktora przygotowującego kursanta do egzaminu oraz rejestracja jego przebiegu na taśmie wideo. Na tej podstawie możliwe byłoby kwestionowanie wyniku egzaminu - informuje "Rzeczpospolita".

Wszystko to miało służyć lepszemu wyszkoleniu kierowców, ale także ograniczyć pole nadużyć i korupcji. Projekt miał być podpisany przez ministra w pierwszych dniach lutego, a zmiany wejść w życie we wrześniu. Już dziś wiadomo, że nie dojdą do skutku. Choć ministerstwo zarządziło medialną ciszę w tej sprawie, nieoficjalnie wiadomo, że propozycje zablokowało kilku niechętnych zmianom dyrektorów wojewódzkich ośrodków ruchu drogowego. (PAP)

Cytat:
2005-02-11 00:26:40, _Gallus_ pisze:
Jesli chodzi o 8-mke na placu, to po mojemu to potrzebne dla wyrobienia zmyslu rownowagi.

hehe jasne, szczegolnie rozklekotana MZ bez tlumienia skoku widelca