| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-19 10:23:19 Nie wiem czy wy tez to macie czy to tylko moj hultaj jest takim oszukancem, ale chodzi mi o benzynę. Teraz np. strzalka wskaznika benzyny jest równiutko na polowie baku a mam przejechane 280km na tym tankowaniu. Caly cymes polega na tym ze z pewnoscia nie uda mi sie przejechac drugich 280km na tej drugiej polowce baku, bo 560km na jednym tankowaniu to czasem ledwie udaje mi sie w lato zrobic (w zime max 480km).
Inny numer mojego hultaja objawia sie po dluzszej jezdzie. Np przejade za jednym razem 100km a strzalka benzyny ledwo sie ruszy w dol. Ja oczywiscie caly zadowolony wysiadam z samochodu ze tak oszczednie, ale powiedzmy nastepnego dnia znow gdzies jade a tu zonk - okazuje sie ze tym razem juz nie jest tak rozowo i strzalka spadla nie tylko troszke ale calkiem znacznie. Takji to z niego oszukaniec.
Ale i tak ciesze sie ze jeszcze dziala ta strzalka bo padl mi czujnik w baku od rezerwy wiec jak by mi jeszcze ta strzalka padla to bym musial na czuja jezdzic. Najlepszy patent czujnika benzyny jest w Almerze. Tam strzalka zawsze dziala (nie wiem czy czujnik jest mechaniczny czy jak) nawet przy wylaczonym samochodzie, wiec zawsze w kazdej chwili wiesz dokladnie i bez zadnych watpliwosci ile masz benzyny w baku. [ wiadomość edytowana przez: kolargol dnia 2005-01-19 10:24:44 ] |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-19 11:24:28 u mnie ze wskazówką jest tak samo widocznie te typy tak mają ![]() |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2005-01-19 12:33:38 A ja jezdze na wyczucie bo mam gazik w kole zapasowym i niechce mi sie co chwile odrecac i patrzec ![]() |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-01-19 20:44:35 w moim z ta wskazowka sa troszke inne problemy, moze mi pomozecie.
Lampki rezerwy chyba w ogole nie bylo u mnie akurat. Ale co do wskazowki... Jest dokladna, nawet bardzo. Bo dziala, ale pokazuje tylko 5 litrow. Tzn jak jest pelno to wskazowka pokazuje FULL, a jak jest juz 35 litrow w baku to pokazuje pusto. Analogicznie 37,5 litra w baku to dla mojej wskazowki polowa. Chore... Ale nie przejmuje sie tym, bo mam gaz i tez jezdze na wyczucie jak Dawciol :] Mieliscie moze taki problem? W sumie chetnie bym to naprawil.. Elektryk nic nie znalazl.. |
globus001 HF MEMBER Hyundai Pony Bydgoszcz | 2005-01-19 21:02:32 no to chyba wszystkie pony tak maja w moim jak mi pokazuje 1/4 to znaczy ze juz mam pusto a jak mam pol zbiornika to pokazuje prawie pelno |
noras HF MEMBER było Pony -> Fiesta ... Mysłowice | 2005-01-19 22:10:28 ja mam podobnie
zeby wskazowka wogole sie ruszyla to musze wlac za 100 zl wtedy pokazuje tak 3/4 potem pokazuje az do 1/2 pojemnosci a potem juz wskazuwka lezy i nic jej nie rusza ale najlepsze jest ze rezerwa dziala wiec jak mam juz malo w baku to swieci sie zolta lampka
i to pomaga mi jezdzic cale szczescie ze mam gaz wiec az tak mi nie dokucza ten wskaznik ale z praktyki widac ze to typowa przypadlosc Poniakow |
Reyn23 HF MEMBER Pony 1.5 GLS Stary Sącz | 2005-01-20 22:21:24 A ja myslałem ze mam cos pochrzanione widocznie tak jest bo ja równiez mam takie problemy!! wskazuwka sama skacze zaleznie chyba od jej humoru Ja jednak sie tym nie przejmuje bo jezdze i tak na gazie |
azael HF MEMBER Accent Wielkie Drogi gm. Skawina | 2005-01-20 22:49:20 Eeee, nie mam Ponego (chociaż w sumie to mam, bo mój Accent fabrycznie był oznaczony jako Pony - wersja z Francji) ale jesli komuś to poprawi humor, to u mnie wskaźnik paliwa także zachowuje się jak chce - chociaż i tak opieram się na żebraku (czyli żółtej, a raczej pomarańczowej lampce) a przy gazie na "małym" liczniku kilometrów.
Pzdr. |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-01-20 23:06:15 nie daliscie mi nadziei na naprawe, ale chociaz juz wiem ze to nie tylko moj problem
PS. Nie w kazdym Poniaku dzieje sie takie czary mary ze wskazowka. Jak kupowalem swojego czerwonego 5d, to moglem wziac bialego sedana, tam bylo z tym wszytsko ok... |
jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-01-21 14:47:49
Tak pewnie do czasu. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-21 19:56:04 .....w Lantrze ![]() |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-21 21:55:15 ... tylko w Pony nie |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-01-22 15:55:47 w Lantrze - POTWIERDZAM. W poprzednim moim hultaju ,czyli Ponym miałem też jazdę z tą wskazówką, podobno to oznacza że auto było uderzene gdzieś z tyłu. Czujnik delkikatny czy coś w tym rodzaju. Nie iwm ile w tym prawdy (Pony którego miałem prawdopodobnie dostał z tyłu - nie miał zaczepu do holowania).
|
eqs HF MEMBER Accent Żarów | 2005-01-22 16:59:08
Prawda
A co do wskazowki w Accencie to hultaje widocznie maja cos namieszane bo wlasnie jak ktos wczesniej zauwazyl do polowki opada powoli a od polowki leci juz bardzo szybko... ( co ciekawe jak jezdzilem accentem na obrotach prawie 6 tys. i wskazowka byla na polowie to bardzo powoli opadala a przeciez wiadomo ze w baku to sie wtedy wiry robi a jak jezdzilem ekonomicznie juz po polowie wskazowki leciala jak glupia ) Ja rozmawialem z znajomym mechanikiem to mowil ze widocznie to zbiorniki nie sa rowno wyliczone ze do polowy zbiornik ma wieksza pojemnosc a od polowy juz mniejsza... ile to prawada nie wiem a moze to ten wir zasssal wskaznik
PS. u mnie nie trzeba patrzyc sie na zyda ksiegowego.... wystarczy ze wsiadzie mamuska do samochodu odrazu swieci |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-01-22 18:28:32 mój Pony nigy nie był bity i tez mu sie wskaźnik od paliwa dziwnie zachowuje więc przyczyna bedzie jakaś konstrukcyjna |
Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-01-22 20:48:53
W moim przypadku to w 150% wykluczone, bo samochod byl kupiony w salonie przez dziadka, jak kupil nowy oddal go mamie mojej narzeczonej, potem ona zmienila i mamy go my juz od 4 lat. Ciekawe kiedy my zmienimy Taki rodzinny samochod. Obsluguje juz trzecie pokolenie i u nas przezywa swoja druga mlodosc, bo znow zaczal jezdzic w dluzsze trasy. |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-22 20:58:13 Sonatę też chyba dotyczą te problemy z czujnikiem paliwa, do połowy zbiornika wskazania są OK a poniżej połowy skali wskazówka opada do zera, ale nie przejmuję się tym problemem bo znam możliwości "pijackie" mojej sonaty i staram się zawsze mieć pełno w zbiorniku. |