Świece Motorcraft Platinum, a LPG????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jako, że stare świece nadawały się juz do wymiany kupiłem sobie nowe Motorcrafty Platinum i teraz mam mały problem.
Kupując świece z założenia zmniejszyłem przerwe do 0,7mm (tak radzą gazownicy) i założyłem, autko niby chodzi dobrze, ale wyczytałem gdzieś że zmniejszenie szczeliny powoduje zamulanie autka, czy to prawda???? Bo tego bym nie chciał
Jak to jest z platynówkami czy zmniejszenie przerwy jest konieczne, moja instalacja to sekwencyjny wtrysk LPG.
Jak to jest u Was z tymi przerwami i osiągami w Motorcraftach?
Pozdrawiam!

też mam sekwencje lpg i motocrafty platinium (z resztą poprzednie też takie miałem), nie zmieniałem przerw i jak narazie jest ok (przejechane ok 30kkm na gazie i 10kkm na Pb)_

Ja też mam gaz i motorcrafty AYSF22F1 z przerwą około 0.9 fabryczna nic nie ruszałem i jest ok a przebiegi słyszałem że wytrzymuja po 60 kkm stare AYFS22PP1 miały 1,3

ja tam mam przerwe oryginalna tj 1,3 i smigam ,wszystko jest ok

a tak pozatym info z instrukcji obsługi str 125
1,3l i Endura z katalizatorem ,
1,4l i PT-E z katalizatorem maja miec 1,0 mm

1,6l i ; 1,8l i Zetec-E z katalizatorem maja miec 1,3 mm

jak by ktos nie wiedzial jaka ma miec

pzdr

Do mojeo 1,6 cvh efi kupuje oryginalne takie jak byc powinny swieczki Motrocrafta i przerwe zostawiam taka jaka jest czyli 1mm i na gazie chodzi wszystko ok.

Dobre porady bo też mam do wymiany świeczki i napewno na platinki

a możecie powiedzieć ile kosztują u was te świecie bo wolę poszukać jak najtaniej niż potem mam żałować że za dużo wydałem

Cytat:
2005-01-19 16:03:13, Javka pisze:
a możecie powiedzieć ile kosztują u was te świecie bo wolę poszukać jak najtaniej niż potem mam żałować że za dużo wydałem

Ja za platynki z końcówką F1 zapłaciłem 20PLN za sztuke

Cytat:
2005-01-19 16:31:43, Piter pisze:
Ja za platynki z końcówką F1 zapłaciłem 20PLN za sztuke

no to taniocha

Cytat:
2005-01-19 16:44:26, mss pisze:
no to taniocha

Hehe ma sie znajomości

a może mógłbyś załatwić w takiej cenie????

Też byłbym zainteresowany bo u nas chcą po 34 zł.

A zapytajcie się MAG-a. W swoim "MAG-icznym Sklepie" miał platynki po 80 zł za komplet