Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() chio ŁADZIARZ Samara 21093MPI/Cit ... Kudowa/Warszawa/Pabianice | 2005-01-19 16:20:01 Moim zdaniem powinienes włożyc silnik bez większych problemów
Najlepiej ze skrzynia bo nie wiem czy te od rovera nie różnia sie od "zwykłych' Instalacja el (wiązki, komputer itp) to już inny problem ale po doswiadczeniach z Audi powinienes dac radę Przy zakładaniu skrzyni od poldka do Lady potrzebnych jest kilka przeróbek Była o tym mowa na forum w watku o skrzyni V z poldka Natomiast o silnikach Rovera chyba najwięcej dowiesz sie TUTAJ Powodzenia CHIO |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-01-19 17:54:36 www.zsiguli.hu
min ostatni watek o hamulcach - > duze wentyle z przodu + 2(albo 4ro) tloczkowe zaciski. Z tylu to od poldoneza tarczowe(czy fiata) Silnik to ja bym ze skrzynia odrazu wkladal. Do mnie sluchy dochodzily zawsze ze te silniki sa cienkie, psuja sie i sa drogie w utrzymaniu- ponoc wiekszosc kiedys poldkow 1.4 rover, zamianiala silniki na zwykle poldkowe. Cienkie pod wzgledem wytrzymalosci i trwalosci, a NIE osiagow. To tyle. Widzialem kiedys takiego poldota, chyba jeszcze lekko zrasowanego, i niezle wymiatal. A co mialo by byc zlego w duzym skoku fiatowego 2.0 ? |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-01-19 18:48:38 jesli chodzi o tego poldka z 1,4 to ojciec mial pare sztuk takich i jeszcze u niego w robocie byly takie poldki ,z tego co pamietam to bardzo fajnie to chodzilo , chodz skyrznia i most niewytrzymywaly dosc huczalo ,ale dalo sie wytrzymac .Jesli chodzi o eksploatacjie to jest dosc droga chodz stosowanie orginalnych czesci wyklucza problem ,u nas najwieksza wada to byla pompa paliwa ,ktora znajduje sie w zbiorniku i raz bylo cos z komputerem ,a tak wiecej to nic no i jeszcze co do klocków to tam byly zaciski lusaca i jak sie zalozylo zwykletanie klocki to strasznie piszczalalo ,ale silnik ogolniejest gut ,dla mnie w sam raz dosc mala pojemnosc i duza moc i mala awaryjnosc
pozdrawaim musel ![]() ![]() |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-01-28 22:10:42 ![]() silnik z opla w ładzie ![]() |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2005-01-28 22:59:46 To roverowskie-hondowskie serduszko lubi chyba wysokie obroty. Niski moment obrotowy a wysoka stosunkowo moc. Czyli dużo hałasu o nic ![]() Popieram duchowo wszelkie próby doskonalenia łady, ale taki wysokoobrotowy silnik będzie trzeba zestawić z krótkim mostem , najlepiej tym z 2102...bo inaczej dobrze przygotowane ładowskie 1600 lub 1700 będzie dużo lepsze niż ten roverek... |