| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-01-20 13:41:33 Cześć
Ja polecam wersje sedan z silnikiem 1,5 gaznik - prosta konstrukcja, dość ekonomiczna i wytrzymała. Zrobiłem takim autem w ciągu 3 lat ponad 100 000 km. Wyminany jake w nim w tym czasie zrobilem to olej, filtry, świece i klocki z przodu. Auto było z 1994 r. A w wyposażeniu był centralny i 4 elektryczne szyby. P.S. Rozejrzyj się z Lantrą, bo poewnie jak przejedziesz się Ponym uznasz że chcesz mieć też Hyundaia i będziesz szukał coś dla siebie ))
Pozdrawiam Szęśliwy użytkownik Lantry |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-20 16:20:47 wydaje mi się, że bardziej zadowolona by była z wersji na wtrysku gdyż są lepiej wyposażone (chociażby brak ręcznego ssania czy obecność wspomagania kierownicy). zazwyczaj w tej wersji instalowane są elektryczne szyby, zegarek, fajna półeczka na drobiazgi, regulacja kierownicy i szersza możliwośc ustawienia fotela. nie wspomnę o gadżecie-obrotomierzu, który w gaźnikowych a zwlaszcza standartach LS raczej nie występowal.
LS nie brałbym nawet pod uwagę. najlepsza jest GLS lub GLSi, tu można trafić welurową tapicerkę, elektryczny szyberdach a nawet ABS czy klimę. znam kilka kobiet ujeżdżających kucyki i są zadowolone.polecam. z uwagi na możliwość przewożenia fotelika dla dziecka lepiej pięciodrzwiowy lub sedan. |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-01-20 20:28:59 Ja miałem GLS - welur itp uznalem za norme w Hultaju. |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-01-21 09:48:55 miałeś sedana a tam właśnie to chyba jest normą. w trzydrzwiowym raczej się weluru nie uraczy, a w 5d czasami sie trafi. |
LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-01-21 18:15:04 Matys, rowniez polecam Ci Kucyka. Ujeżdzam gołego LS 5d, wydaje mi sie ze dla kobiety jest idealny. Nie mam elektrycznych szyb, szyberdachu, obrotomierza... Ale bede mial, moze jeszcze w tym roku
Autkiem jezdze od 25tysiecy km, wymienialem olej, klocki hamulcowe i amorki z przodu. Mam zamiar zrobic jeszcze conajmniej 50tysiecy
Chyba wszyscy na forum poleca Ci Pony, ja również sie do tego przyłączam ![]() |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-01-22 13:53:11 Jeżeli chodzi o ten zbiobnik od spryskiwacza to bardzo duże prawdopodobieństwo że kapie Ci przy uszczcelce międzu silnczkiem od spryskiwaczy a zbiornikiem. To jest taka konstrukcja że silniczek się wciska. Czasem wystarczy poruszyć i zaczyna delikatnie kapać. Jeżeli coś robiłeś przy silniczku to na 100 % to to.
|
CzEkCzEk HF MEMBER PONY 1,5 GLS / Mega ... Zabrze | 2005-01-24 00:50:32 na 100% jest to ta guma (uszczelka) przy silniczku, mialem tak samo, trudno to dostac ja zalozylem od Toyoty Yaris i juz nie cieknie
a co do kucykow jezdzi tym sie fajnie moj GLS '92 ma juz zrobione 207000 z czego ponad 100 000 na gazowni a silniczek zyletka szkoda ze blacha troche sie sypie ale to jest do zrobiebia |