Problem z regulacją zaworów w 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po regulacji zaworów w mim 126p słychać nadal stukanie, jakim sposobem wyeliminować ten problem i co jest tego przyczyną?????? Czekam na pomoc i pozdrawiam

PO pierwsze czy aby napewno to są zawory?? Może masz zgniecioną od zbyt mocnego skręcania pokrywę zaworów i koniki stukają o nią?? Zdejmij dekielek i odpal autko. Będziesz wiedział czy to to czy nie...Jeśli nie to proponuje sprawdzić stan klawiatury.Może jest wyklepana. Sprubuj w takim układzie ustawić zawory z miejszymi luzami....Sam nie wiem Kombinuj...

moze to jest elegantowska glowica...one maja tylko po jednej sprezynie zaworowej i zawory chodza ciutke glosniej niz w normalnej...przynajmniej ja mam takie odczucia

Cytat:
2005-01-19 20:07:49, zibi12 pisze:
Po regulacji zaworów w mim 126p słychać nadal stukanie, jakim sposobem wyeliminować ten problem i co jest tego przyczyną?????? Czekam na pomoc i pozdrawiam

ja miałem takie objawy i okazało się, że gwint tej szpilki co się na nią klawiaturę zakłada się wyciągnął (przesadziłem jak przykręcałem klawę) no i się klawka podniosłą a potem wogóle się szpilka wyrwała z gwintem