Nie myśl schematycznie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jedziesz samotnie samochodem nocą w burzy. Mijasz przystanek autobusowy i widzisz troje ludzi oczekujących na autobus:
1. Staruszkę, która wygląda, jakby właśnie umierała,
2. Twojego dobrego przyjaciela, który kiedyś uratował Ci życie,
3. Cudowną kobietę (lub faceta), dokładnie taką o jakiej zawszemarzyłeś.
Komu z nich zaproponowałbyś podwiezienie, zakładając, że masz tylko jedno wolne miejsce w samochodzie (powiedzmy, że jedziesz małym kabrioletem)?
Pomyśl chwilke, zanim przewiniesz dalej

Ten problem moralno-etyczny został kiedyś wykorzystany w pewnej firmie, w testach dotyczących podjecia pracy.

- Możesz zabrać umierającą staruszke i uratować jej życie.
- Możesz zabrać przyjaciela i zrewanżować mu się za uratowanie Ciżycia. Jednak wówczas może się okazać, że już nigdy nie spotkasz swojej wymarzonej miłości...
Kandydat, którego przyjęto do pracy (jedyny z ponad 200 zgłaszających się) nie miał wątpliwości, gdy udzielał odpowiedzi:
- Kogo bym zabrał? To proste. Dałbym kluczyki swojemu przyjacielowi z prośbą, by zabrał staruszkę jak najszybciej do szpitala. Sam zaś zostałbym na przystanku i wspólnie z kobietą z mych marzen zaczekałbym naautobus...

Morał: nie myśl schematycznie!

kurde, dobre

aha, a czy jest jakaś opcja dla żonatych ?

ale kumpel może nie mieć prawka

a cudowną kobieta , dokładnie taką o jakiej zawsze marzyłeś, może sie okazać że ma wacka jak Miriam

Konrado wrrrr.... masz z nia czekac na autobus wiec wlasciwie wszystko jedno czy go ma czy nie

Kate - moze Tobie wszystko jedno ale ja za zadne skarby gdyba miala

Ale jesli bedziesz tylko czekał to... eee ktory facet oddał by woz koledze by odwiózł staruszke by tylko czekac z kobieta na autobus...

odpowiedziałbym, który ale z wiadomych względów nie mogę

speedy - chyba wiem co masz na mysli

Cytat:
2005-01-20 17:09:48, storm pisze:
... eee ktory facet oddał by woz koledze by odwiózł staruszke by tylko czekac z kobieta na autobus...

no ja nie sorry - bo kurde ona wsiadzie a ja nie mam na bilet - i dupa - ani auta ani panny

Dobre , dobre

ja kiedys zabralem staruszke i zamiast pasem zapiela sie uszczelka od drzwii wyrywajac ja do polowy

Licza sie checi że chciała sie zapiąc..

tak ale zdazylem ja powstrzymac bo chciala ja wyrwac do konca zeby sprawdzic co to jest

odmawiam odpowiedzi na to pytanie

Cytat:
2005-01-21 18:38:42, najmer pisze:
tak ale zdazylem ja powstrzymac bo chciala ja wyrwac do konca zeby sprawdzic co to jest

jaka ciekawska hahahhaa , coool babcia

babcie wszystko zaskakiwalo

no bo kazda babcia jest coooollllllllll

I tak wszyscy maja przerabane

Skoro to kabriolet to w czasie burzy tez sie kiepsko jezdzi a male kabriolet maja to do siebie ze nie maja dachu skladanego

Chyba ze ma sie szczescie jak Nash Bridges ma cabrio i u niego nigdy nie pada

pozdr