Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Horak Espero 1.5 16V LPG Jastrzębie Zdrój | 2005-01-20 11:31:54 U mnie jest tak samo jak u Ciebie. ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-20 16:26:22 Ale z ciebie kombinator.... a pomyslałes czy nie wplynie to na efektywnosc hamulca?? jezeli go obnizysz... pedał bedzie dociskany do podłogi... |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-01-20 23:08:35 Tak Cię czytam wolnylogin w róznych postach i przyznać rację nalezy CZarkowi_Rej, że kombinowanie robisz.
Kupiłes wóz, przyzwyczaj się nieco do niego, wyczuj go,,,a potem doszukuj się słabszych punktów auta. ![]() Notabene zakupu, "ostatecznie" go zakupiłeś - Gratulację i dobrego użytkowania. Pozdrówka |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-01-20 23:23:07 no wlasnie wyluzuj...bo glupszego pomyslu jak skracanie pedalu to dawno tu nikt nie zaproponowal ![]() ![]() ![]() jesli juz to chyba lepiej nakladke na pedal gazu niz skracac hamulec ![]() ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-01-20 23:47:12
Moze to kwestia zle ustawionego fotela ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-01-20 23:52:02 Mała sportowa kierownica, szczupły sportowy fotelik, wąskie sportowe buciki, sportowy trening ciała przez jakiś roczek/Kinga Ci może profesjonalnie w tym pomóc/ i będzie z Was elegancka para! ![]() A jak nie dasz rady to.......skróć ten pedał hamulca ....problem się sam rozwiąże ![]() ![]() Sorki ale daaaaaawno na forum nie było takiego "czarodzieja" i "narzekacza" ..... ![]() Powodzenia!...mam nadzieję że jednak się jakoś "dopasujecie" ![]() |
![]() Tom69 Passek B4 Combi Piaseczno | 2005-01-21 08:50:32 To ja się podepnę i zapytam....czy pedał sprzęgła jest wyżej niż hamulca, bo u mnie tak jest ![]() Pozdr Tom |
![]() Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-01-21 09:03:20
I tak powinno byc, a jak jeszcze masz go po lewej stronie hamulca to juz wszystko jest OK ![]() ![]() |
wolnylogin Espandryl Kraków | 2005-01-21 09:24:29
Wszystko nalezy robic z glowa. To chyba oczywiste, ze skroce pedal tak, zeby nie dotykal podlogi? Napewno wplynie to pozytywnie na bezpieczenstwo - cofniecie stopy i przeniesienie na hamulec trwa napewno dluzej niz przekrecenie stopy na piecie z lewo. Poza tym, gdy przeloze stope na hamulec to dotykam kolanem kola kierownicy co nie jest zbyt bezpieczne. To sie moze zmieni gdy wymienie kolomne na regulowana... q |
wolnylogin Espandryl Kraków | 2005-01-21 09:28:54
No wlasnie nie bardzo. Zeby przeniesc stope ze wcisnietego gazu na hamulec musze ja cofnac. Przekrecenie na piecie i ugiecie stopy nie zawsze wystarczy - roznica glebokosci pedalow jest za duza. Moze to da sie podregolowac? Nie wiem - zapytam przy okazji mechanika. q |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-01-21 12:20:48
No nie wiem, czy tu sobie nie przeczysz.... skrócisz to, wymienisz tamto.... albo minąłeś się z powołaniem i powinieneś zostać beta-testerem samochodów, ew. projektantem, albo wydziwiasz, albo złe auto wybrałeś.... W sumie po co zmieniałeś CC na esperaka, jak teraz chcesz go przerabiac na CC ?? Trzeba było kupić seicento - tam byś miał wygodę i ergonomię na poziomie CC. Tyle, że ja nigdy nie zapomnę słów mojej żony po 4 km seicento "ANI METRA WIĘCEJ !!!". |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2005-01-21 12:24:27
A jak skrócisz pedał hamulca, to znowu pedał sprzęgła będzie za wysoko ![]() ![]() Jeżeli już tak się uparłeś na przerabianie pedałów (bez skojarzeń proszę ![]() Jeżeli chodzi o fabryczną regulacje, to tylko w przypadku pedału sprzęgła istnieje ta ka możliwość. |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-01-21 12:34:06 to moze od razu zrob sobie cyfrowe pedaly ale bez analogowego systemu, ot system 0/1 ![]() ![]() dla ciekawosci - jaki masz rozmiar stopy? ja mam prawie 2 metry i sie spokojnie mieszcze w autku, pewnie fotel masz za wysoko albo cos a stope to ja mam, hoho, 47,1/3 ![]() |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2005-01-21 12:35:29 A ja się nie dziwię "wolnemuloginowi", że ciężko mu się przyzwyczaić do Espero.
Ja się przesiadłem na Esperkę z Fiata Tipo już 1,5 roku temu i nadal jeżdżę na max. podniesionym fotelu mimo normalnego wzrostu (178cm).Powodem tego jest to że w Tipo (a w CC jeszcze bardziej) siedziało się b. wysoko (tak jak Peugocie 307), a w Espero siedzi się wyjątkowo nisko, co w połączeniu z dużą długością i tzw. cygarowatością teego auta sprawia wrażenie jeżdżenia łodzią podwodną. Ale trzeba przyznać że pozycja kierowcy jest w Espero mimo wszystko b. wygodna i relaksująca. |
wolnylogin Espandryl Kraków | 2005-01-21 12:41:44
Niczym sie napisze odpowiedz warto przeczytac pytanie. O pedale sprzegla nic nie pisalem. Nie pisalem tez, ze pedal gazu jest za nisko tylko hamulca za wysoko... q |
wolnylogin Espandryl Kraków | 2005-01-21 12:44:55
Dokladnie tak jest. Dodatkowo po prostu jest ciasno miedzy krewedzia fotela a kolem kierownicy. Dlatego chce zmienic kolumne kierownicy na regulowana. Nie bedzie to wyzszy koszt niz zalozenie "coolerskiego" wydechu, za to bedzie mialo sens. q |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-01-21 12:47:17
No bez przesady, w espero jeździ sie normalnie, miałem okazję sie przejechać mazdą 323F(tą z otwieranymi reflektorami) kolegi. Tam jest dopiero nisko. Róznica w stosunku do najznizej ustawionego fotela w espero jast taka jak między dwoma skrajnymi polozeniami fotela w espero. A to ze w fiatach siedzi sie jak na krzesle, no cóz, cos trzeba z tymi nogami w pięcioosobowym seicento zrobić. |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-01-21 12:48:54
A nie próbowałeś obnizyć fotela?? |