UWAGA, KRADNĄ AIRBAGI!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś rano w Radio94 mówili, że AirBag to nowy hit wśród złodziei - potrzeba poduszek do rozbitych złomów z zagranicy - tak więc uwaga! Ja po moich przygodach mam już lekką psychozę...

mnie to niegrozi.. nie mam poduchy... woze tylko kołderke.. z tyłu...

juz od dawna kradna to zadna nowosc..latwiej wyjac niz radio a podobna kasa ale coz od wszystkiego sie nie da zabezpieczyc wiec nalezy wykupic ubezpiecznie i liczyc na szczescie..bo ja np nie zamierzam wystawac godzinami w oknie i patrzec czy ktos mi akurat kolpakow nie kradnie..nie wspominajac juz o tym ze jak sie na wlasny koszt naprawia samochod to kazdy szuka jaknajtaniej i to wlasnie napedza ten proceder..

a moim zdaniem montowanie elementow odpowiadajacych za bezpieczenstwo w samochodzie takich jak pasy bezpieczenstwa napinacze poduchy czy abs powinno sie odbywac na tej zasadze ze warsztat oddajac samochod po naprawie jesli wymienial te elementy winnien dostarczyc odpowiednie papiery ze wsadzone podzespoly sa nowe i z pewnego zrodla

Cytat:
2005-01-20 22:55:06, qbaj pisze:
... a moim zdaniem montowanie elementow odpowiadajacych za bezpieczenstwo w samochodzie takich jak pasy bezpieczenstwa napinacze poduchy czy abs powinno sie odbywac na tej zasadze ze warsztat oddajac samochod po naprawie jesli wymienial te elementy winnien dostarczyc odpowiednie papiery ze wsadzone podzespoly sa nowe i z pewnego zrodla

qbaj, co by to zmienilo ? ...przeciez w naszych realiach zalatwienie takich paierow to prostsza sprawa niz zalatwienie samych czesci

Będą kraść dopóki będzie na nie popyt. Niech się raczej martwią wł. VW bo to ich głównie odwiedzają amatorzy cudzej własności.

Cytat:
2005-01-21 15:23:04, Horak pisze:
Niech się raczej martwią wł. VW bo to ich głównie odwiedzają amatorzy cudzej własności.

nie rozumiem takiego podejscia

Dicer mialem na mysli czegos w rodzaju zakupu na recepte..czyli wprowadzenia nadzoru nad zakupem i montarzem strategicznych ze wzgledu na bezpieczenstwo czesci..oczywiscie ze oszukac mozna zawsze..ale tez nindy nie nalezy zaniechac walki z takim procederem

qbaj! Proszę zajrzyj do statystyk włamań i kradzieży będziesz wiedział które auta są najbardziej chodliwe. Stąd uważam, że w/w problem mnie nie dotyczy.

Cytat:
2005-01-21 20:33:24, Horak pisze:
qbaj! Proszę zajrzyj do statystyk włamań i kradzieży będziesz wiedział które auta są najbardziej chodliwe. Stąd uważam, że w/w problem mnie nie dotyczy.

..idac tropem statystyk esperaki kradna stosunkowo rzadko..ale czy to oznacza ze nie warto ubezpieczac AC od kradziezy?? watpie

przedewszystkim jest to wina firm ubezpieczeniowych ktore chcac zaoszczedzic zezwalaja na wstawianie czesci pochadzacych z drugiej reki
gdyby byl wymog wstawiania czesci nowych po wypadkach,kasowania pojazdu i wyplacenia calej sumy ubezpieczenia w przypadku szkody calkowitej duzo mniej byloby kradziezy na czesci
ew mozna by trzymac obrot czesciami uzywanymi ale tylko wtedy gdzy te czesci pochodzilyby z wrakow ktore przejelyby firmy ubezpieczeniowe

Cytat:
2005-01-21 21:18:13, qbaj pisze:
..idac tropem statystyk esperaki kradna stosunkowo rzadko..ale czy to oznacza ze nie warto ubezpieczac AC od kradziezy?? watpie

Na to pytanie każdy powinien sobie sam odpowiedzieć. Ja nic nikomu nie zamierzam sugerować.