Czy w omci jest filtr kabiny???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie czy w omci jest jakiś filtr do nadmuchu w kabinie. bo spotkałem się ze razem z wymianą filtra powietrza to wymienia sie filtr nawiewu kabiny. ale to nie w omci, więc stąd moje pytanie, czy ktoś takowy ma??? czy wymieniał?? jaki koszt??
Pozdro for All LOB

Nie wiem jak w omie A ale w B jest taki filtr, aby sie do niego dostac trzeba otworyc maske i pod przednia szyba jest plastik ktory sie otwiera (tam gdzie jest kratka dolotu powietrza do kabiny) Tam wlasnie znajduje sie ten filterek. Koszt to jakies 20 PLN

jest jest wymieniałem nie dalej jak dwa tygodnie temu. Koszt 22zl zamowilem w sklepie, robi je nasz filtron.
przy okazji polecam przeczyszczenie kanalow odplywowych, znajduja sie ponizej filtra

pozdr.

A i niedaj sie skusic na filtr z wkładem weglowym jeżeli twój samochód jest ponizej 99r bo bedą nieszczelnosc jeśeli zastapisz zwykły filtr tym filtrem

Cytat:
A i niedaj sie skusic na filtr z wkładem weglowym jeżeli twój samochód jest ponizej 99r bo bedą nieszczelnosc jeśeli zastapisz zwykły filtr tym filtrem

a czym się to objawia, ciekawy jestem bo posiadam obecnie takowy.

Thx All

Czy w OmieA też jest filter?

no właśnie............

Otis ma ome A

w A ni ma żadnych filtrów przeciwpyłkowych........ja za kratkami co masz pod szybą z boków to nałozyłem taką szmatke co jest w okapie.....nie pamiętam nazwy.......jest troche lepiej bo np. liść do oka już mi nie wpadnie

pozdr

Cytat:
2005-01-21 00:40:44, Diro pisze:
a czym się to objawia, ciekawy jestem bo posiadam obecnie takowy.

hehe informacja z TIS-a a i sprzedawca doradzał (sam ma omege) i testował. mówi ze ten filtr nie przylega dokładnie.

Byłem oblukałem i stwierdzam że u mnie dość dobrze przylega, wcześniej miałem zwykły papierowy i przylegał mniej więcej tak samo a wytrzymał dużo mniej.

Musze ten filtr wymienic w mojej omie. Gablota jest z 99 roku. To filtr z tym wkladem weglowym trzeba czy bez??? Gdzie w we Wroclawiu kupie filtr???
Roman

wymieniaj na węglowy różnica w cenie ok.5 zł.
a powietrze zdrowsze

Cytat:
2005-06-05 21:28:15, Romanguitar pisze:
Musze ten filtr wymienic w mojej omie. Gablota jest z 99 roku. To filtr z tym wkladem weglowym trzeba czy bez??? Gdzie w we Wroclawiu kupie filtr??? Roman

Na Nyskiej w Germazie są

Omega A nieposiada filtra powietrza do kabiny

Cytat:
Omega A nie posiada filtra powietrza do kabiny

tak ..tego też nie ma

pozdrawiam