MotoNews.pl

[S] Webasto od Zaporożca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprzedam webasto od Zaporożca (na benzynkę). Webasto jest sprawne o kompletne. Nie ma tylko świecy (tzn jest ale spalona). Miałem montować w swoim maluchu, ale ponieważ go sprzedaję, nie będę już tego potrzebował.
Cena 70 zł

Cytat:
2005-01-21 10:03:11, N_I_T_R_O pisze:
Sprzedam webasto od Zaporożca (na benzynkę). Webasto jest sprawne o kompletne. Nie ma tylko świecy (tzn jest ale spalona). Miałem montować w swoim maluchu, ale ponieważ go sprzedaję, nie będę już tego potrzebował. Cena 70 zł

a w komplecie jest pompa paliwowa??

Niestety też jest uszkodzona. Taka pompka to koszt ok 20 zł (świeca z resztą też).

Ale to działa tylko w autach chłodzonych powietrzem???
Ile to miejsca zajmuje i jak sie to montuje???
No i ile to waży???
PZDR

Nie wiem ile to waży. Działa wszędzie gdzie tylko ma zasilanie w benzynę i 12V. Równie dobrze może posłużyć komuś do ogrzewania garażu. Mogę zrobić fotki jak ktoś chce. W maluchu można to zamontować na półce po prawejstronie w komorze silnika. Mam do tego schematy elektryczne i opis działania.
Pozdrawiam

A ile to pali???

0.3 - 0.4 l na godzinę

Jakbyś mógł napisać wszystkie dane tego sprzętu, żebyśmy nie musieli tak po jednym pytanku
Jaką temperature można tym uzyskać, jaką powierzchnię można ogrzać, ile prądu to bierze i takie tam
Pisz wszystko co Ci się przypomni
Zastanawiam się nad takim sprzętem w sumie...

Z tego co wiem to moc ciepna to około 2KW. Zużycie prądu tyle co wentylator czyli około 4-5A. Do autka idealka!! W garażu niewiele zdziała. Ja mam taką maszynę w garażu ale o mocy 3.5KW. Można naprawde fajnie cieplutko w garażu zrobić;]

Powietrze wylatujące ma temperaturę ok 80 st

jutro po poludniu dam znac czy biore czy nie, ile by wynioslo z przesylka ? pozdrawiam. jak jutro nie wezme to kupujcie ile wlezie

Hmm...tylko jeden problem...przesyłka do Kraka kosztowałaby połowę tego co webasto...

Heh Taka pompka to fajna rzecz aczkolwiek trudna do zdobycia. W moim przypadku robi ona za zwykłą pompkę paliwa i powiem, że nawet nieźle sobie radzi choć osiągnięcie na niej prędkości powyżej 100 km/h jest trudne Dobrze, że mam LPG

A oto ona w całej okazałości

Za swoją zapłaciłem 20 zeta ale poszukiwania trwały ponad miesiąc. Druga taka jest w polonezie kolegi i też jej poszukiwania trwały podobny okres czasu. W tej chwili to juz rarytas

Mogę załatwić taką pompkę, znam gościa który handluje częściami do Zaporożca. Nie ma problemu. Do ceny samego webasto trzebaby doliczyć ok 23 zł.
Wysyłka tego sprzętu nie powinna przekroczyć 20 zł.

Witam! Czy ta oferta z tym webastkiem do zaporożca jest nadal aktualna ?