Przewody wys. napiecia....jakie ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przymierzam się do wymiany przewodów wysokiego napięcia w moim essim czyli `93 1.6 16v LPG i pytanie jakie kupić i za ile mniej więcej ?? bo w tym temacie jestem całkowicie zielony jak macie jakieś doświadczenia to proszę o poradę

np. firma CHAMPION....sa do kupienia za 130zl.....czerwone....warto czy nie ??

[ wiadomość edytowana przez: micab dnia 2005-01-21 10:48:17 ]

ten temat był poruszany na forum parę dni temu
poszukaj
mi znajomy odradzał championy, ja zawsze kupowałem motocrafty i byłem zadowolony stoją po ok. 150zł

nio widziałem tamten wątek...ale w sumie tam chodziło o kable do 1.6 8v.....myślałem, że to coś innego....mówie..nie znam sie na tym wcale

.. ponoć dobre sa przewody SPLITFIRE .... nie pamietam juz ile one kosztowały .....

Jeśli chodzi o LPG to mój gazownik stwiedził że FORD to takie specyficzne auto, które najlepiej jeździ na oryginalnych częściach - czyli Motorkraft. Ja kupiłem nowe przewody i świeczki Motorktafta. Niedawno Rick_3 kupił też nówki oryginały i jest bardzo zadowolony. Jeśli chcesz tanio nowe przewody to dzoń tutaj:
(6 3243170 - KarFord Zielona Góra. Tylko upewnij się czy te przewody są produlowane w Turcji, Bo jeśli tak to zastanów się, bo słyszałem że Motorkraft z Turcji to nie najlepsze części produkuje.

Ja zakładałem LandiRenzo w Tomaszowie Maz.

Normalnie zakładają NGK, ale do mojego "indywidualisty"
założyli Motorcrafta (świece i przewody), twierdząc że do Fordów te najlepiej się sprawują.

Powiem.....tak ja mam SplitFire'y

Wilku ma "Jana" ( Janmory )

.............. zresztą inne niż Boscha

Michal ,kup Janmor'a i juz.Cena jest ok.

Zobacz TU

[ wiadomość edytowana przez: seba dnia 2005-01-21 14:26:05 ]

Jedne z najlepszych (i zarazem najdroższych) to SplitFire, osobiście używam i polecam przewody PowerTEC'a - cena ok. 180zł np.TU

Witam.
Ja mam NGK przewody i swiece juz 15000 na LPG i jak narazie wszystko jest ok. Cena okolo 150zl

Polecam
na pewno Motorcraft, SplitFire, i NGK oraz Janmor ale żeby nie były w niebieskim kolorze bo to raczej paść. Miałem zakładane niebieskie NGK silikony jak robili mi LPG i od razu auto nie paliło na 1 gar wiec wystrzegam sie silikonów. ja kupiłbym Janmora ale pech chiał ze teraz dostepne sa juz tylko silikony czyli niebieskie, a kiedyś klepali czarne i były okay (PUNIU je ma nie narzeka).
Chciałem pokabinować z firmą Sentech ale pech chciał ze nie maja odpowiednika EWR 17 no szkoda bo ceny maja przyzwoite.
Mam nadzieje ze janmor wróci do starych kolorków to wtedy na pewno je wyprubuje.

jeździłem na splitfire i było bardzo dobrze ale słono kosztowały, teraz pomykam na Motorcraftach i też jest dobrze.Na pewno nie kupuj Championa....Zresztą co ja Ci bede pisał, ty i Baks i tak wiecie najlepiej

Raz się skusiłem na NGK (niebieskie) i nie powtórzę tego - tylko Motorcraft.

Cytat:
2005-01-22 00:20:33, VinCe pisze:
jeździłem na splitfire i było bardzo dobrze ale słono kosztowały, teraz pomykam na Motorcraftach i też jest dobrze.Na pewno nie kupuj Championa....Zresztą co ja Ci bede pisał, ty i Baks i tak wiecie najlepiej

ile splitfire kosztowały ??
w sumie to dalej niewiem co zkaładać: motorcraft, janmor, splitfire czy powertec

splitfire do EFI po dużych rabatach około 300PLN, czyli normalnie do Zeteca pewnie ponad 400
Kupuj Motorcrafty, do gazu idelane