Jaka jest przyczyna ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dlaczego tył espero kołysze się na boki (po położeniu nogi na haka i lekkiemu pchnięciu samochód kołysze się na boki.

nie rozumiem pytania samochod stoi ty stajesz za nim kladziesz but na haku holowniczym i starasz sie go odepchnac..no to chyba logiczne ze samochod sie kiwnie..nie jestes w stanie przylozyc sily centralnie na srodek..po za tym jesli sie tak kiwa to po pierwsze z powodu naturalnego dla espero zbyt miekkiego zawieszenia pod rugie ewentualnie z powodu zuzytych amorkow..nie ma tu jakiejs filozofii i tez nie bardzo jest sie co zepsuc..masz sprezyny (ktore zawsze moga byc polamane ) i amortyzatory..to proste rozwiazanie..a nigdy nie widziales jak kiwaja sie samochody stojace na poboczu kiedy obok szybko przejezdza tir?? normalka

Nie odepchnąć tylko pchnąć go na bok,ja wiem że samochód ma prawo troche się bujać ale mój się bardzo buja .amory mam nowe).

Jak się buja na boki jak żyd do jaja to umarły stabilizatory.

Apropos stabilizatorów - niedawno na tvn turbo pokazywali vectre A od spodu. zawieszenie oczywiście identyczne jak w espero, ale... vectra miala przy tylnej belce masywny stabilizator. Zastanawia mnie dlaczego takiego nie ma w espero?