MotoNews.pl

Fiat 500 "Topolino" 36r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem w posiadaniu fiata topolino z 36r. Mam wszytskie częsci oryginalne... ale mam następujące problemy (jak narazie tylko te...ale to jest początek....) po pierwsze lakier:wiem że była to czerwień wpadajaca w bordowy, ale wiecej nie wiem. Drugi problem to dach-jest w nim "szyberdach", ale niestety nie mam zadnych danych jak był on originalnie zrobiony.
Jeśli ktoś z was posiada jakieś dane na ten temat, będz posiada katalogi,zdjęcia odrestaurowanych topolinek to prosiłbym o linki,zdjęcia-wszystko co może pomóc. Mam instrukcję obsługi z 37' po niemiecku ale tam wszytkiego nei ma...)THX

Cytat:
2005-01-21 19:41:51, SickBoy pisze:
Witam, jestem w posiadaniu fiata topolino z 36r. Mam wszytskie częsci oryginalne... ale mam następujące problemy (jak narazie tylko te...ale to jest początek....) po pierwsze lakier:wiem że była to czerwień wpadajaca w bordowy, ale wiecej nie wiem. Drugi problem to dach-jest w nim "szyberdach", ale niestety nie mam zadnych danych jak był on originalnie zrobiony. Jeśli ktoś z was posiada jakieś dane na ten temat, będz posiada katalogi,zdjęcia odrestaurowanych topolinek to prosiłbym o linki,zdjęcia-wszystko co może pomóc. Mam instrukcję obsługi z 37' po niemiecku ale tam wszytkiego nei ma...)THX

nie pomogę niestety ale mam pytanko: czy możesz pochwalić się zdjęciami tego autka?

Ajj....no to ładny kolega ma rarytasik (chociaż pewnie według kolegi Bullita to jeden z wielu i nic specjalnego, bo pamiętajmy, że tylko Taunus się liczy ).
Prosimy bardzo o pochwalenie się zdjątkami
Niestety nie posiadam żadnej wiedzy na temat tego autka, ale myśle, że jest u nas parę osób, które mogą pomóc
Pozdrawiam

Cytat:
2005-01-21 19:54:58, Wujek-Kajtek pisze:
Ajj....no to ładny kolega ma rarytasik (chociaż pewnie według kolegi Bullita to jeden z wielu i nic specjalnego, bo pamiętajmy, że tylko Taunus się liczy ). Prosimy bardzo o pochwalenie się zdjątkami Niestety nie posiadam żadnej wiedzy na temat tego autka, ale myśle, że jest u nas parę osób, które mogą pomóc Pozdrawiam

nie przypominam sobie bysmy byli kolegami jak sie przywalasz to skopiuj mi gdzie napisalem ze taunus to rarytas....a to ze jezdze taunusem to tylko dlatego ze lubie stare auta a nie przyzwyczajam sie do jednego....poczekam az niektorzy wyrosna.

Oj Bullit, czy musze kopiować??? Nie chce mi się tego szukać
Ależ Ty agresywny jesteś
Ale zostawmy spory, bo temat jest ciekawy i należałoby go kontynuować
Więc EOT i bez urazy
PZDR

Cytat:
2005-01-21 20:09:52, Wujek-Kajtek pisze:
Oj Bullit, czy musze kopiować??? Nie chce mi się tego szukać Ależ Ty agresywny jesteś Ale zostawmy spory, bo temat jest ciekawy i należałoby go kontynuować Więc EOT i bez urazy PZDR

znajdz prosze...chetnie przeczytam swoje "brednie".Chyba nie umiesz czytac....albo masz z tym wyrazny problem.Co do Topolino to akurat jest rarytas...znajomy mial takiego w stanie top tip prawie ....jednak sprzedal do Holandi....na tym forum jednak moze pomoga 1 lub 2 osoby.Ze swojej strony proponuje wejsc na www.google.pl i w zakladce grafika wpisac fiat topolino ...powinno wyskoczyc duzo fotek, a na www.autostoria.fr moze sie znajda jakies czesci chociaz nie jestem pewny

W grafice nie bardzo...natomiast www jest sporo, ale nawet za dużo i nie chciało mi się szukać...ale myśle ze SickBoy już sprawdzał...Pozostaje tylko szukać literatury...postaram się poszukać w mojej kolekcji, ale nie pamiętam żebym miał coś o nim...
PZDR

no jak dla mnie w grafice jest sporo fotek, ale przypomnialem sobie ze w Polinarze staly 2 topoliny ..wiec proponuje tam podjechac i zobaczyc.Pamietam tylko ze znajomy mi mowil ze topoliny mialy wade konstrukcyjna i pekal blok silnika ....

Sorki my bad...wpisałem topolino przez 2p
Faktycznie sporo tego

Zdjecia były zamieszczone w tym WĄTKU , Obecnie auto znajduje sie juz w garażu, i czekam aż zrobi sie troche cieplej...