Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-01-23 15:20:44 Poradzcie mi prosze co zrobic.Ciagle mam blad dotyczacy niekontrolowanego powietrza i zapala sie czesto lampka "wściek engine ".Wymienilem przewod od serwa do kolektora i gumki serwie.Gdzie jeszcze można by znalezc przyczyne ?Mysle nad wymiana uszczelki pod kolektorem ssacym.Poradzcie cos ![]() |
![]() arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-01-23 15:24:46 ja ci poradze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2005-01-23 15:37:29 uszczelki na drodze mieszanki do silnika.(pomiedzy glowica kolektorem, w moim przypadku kolektorem a gaznikiem, oraz pomiedzy filtrem powietrza w gaznikiem(przepustnica na wtrysku)
Ja ostatnio zmienilem kolektor dolotowy, i lambda zaczela mowic - za duzo powietrza..czyli u Ciebie check engine lewe powietrze. Podejzewam ze mam gdzies nieszczelnosc i lapie lewe powietrzwe. Jest to niebezpieczne w jezdzeniu - mozna uszkodzic silnik. A poza tym, auto gorzej jezdzi, i bardziej zaniczyszcza powietrze. |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-01-23 15:56:38 Witam
Jasiu, z tego co sie doczytałem jeszce z poprzednich tematów, to temat jest dosyć stary, i od dawna występuję w tym aucie ten bład.., hmmm... nie znam tego wtryskowego cuda, ale w gaźnikowycm , szukałbym w uszkodzonej uszczelce pod gaznikiem, moze coś się poluzowało, w układzie podcisnienia, czy np w dyszach wolnych obrotów... na zasadzie analogii, moze coś juz dawno poluzowało?.. |