Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-01-23 18:57:35 Ja zastąpiłem zwykłym zbrojonym czarnym wężem do układu chłodzenia,który możesz dostać w każdym sklepie motoryzacyjnym.
Jeżeli chcesz koniecznie oryginalny,może na szrocie ktoś będzie miał-poszukaj.A jak nie to ASO ,ewentualnie Inter Cars. |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-01-23 21:41:59 A jaka jest średnica wew. z jednej i z drugiej strony tegoż przewodu? Te kolanko ma łagodny łuk, czy zaraz za krućcem dosyć ostro zawija?
|
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-01-23 23:55:43 Zbrojony przewód od układu chłodzenia chyba raczej odpada. Raz, że mają dosyć długie krućce, dwa że nie wygniesz ich "gwałtownie".
Muszą iść raczej po dużym łuku. Ale sądzę, że jak się uśmiechniesz w Inter-carsie, to dadzą na przymierzenie. Węże zbrojone do układów chłodzenia występują najmarniej od śr. 25 mm. Jeśli nie znajdziesz nic u siebie, to daj znać na priv. Postaram się coś załatwić. Zerknę u znajomka do 2.0 jak tam wychodzi i postaram się pomóc. Pzdr Paweł |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2005-01-24 20:35:00 no może przesadzilem, 1-1,5 cm..... ale na serio jest duzy ten waz. czy ktos kto ma 2.0 16v (x20xev) wie o czym mowie?????
jade jutro do opel-shopu w Poznaniu i zobacze co oni mi tam powiedza. Zgadzam sie ze chlodniczy raczej odpada. kuba, jak nie znajde nic co by mnie satysfakcjonowalo to usmiechne sie do ciebie na priv. jedyne co do czego jestem przekonany, to fakt ze musze sie z tym uporac szybko bo smierdzi mi w kabinie olejem (tym co sie rozchlapuje na silniku) tak czy inaczej dzieki za odzew czekam na wiecej info. pozdr. |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-01-24 23:43:47 Osłabiacie mnie rzeźbieniem w gownie, zamiast sypnąć się do ASO i stwierdzić, że te przewody kosztują GROSZE !!!.
Przy okazji, sprawdzić wąż gumowy na deklu zaworowym, cienki i grubszy, wyglądają na oko jak nowka, a jak się ruszy, to rozpadają się na strzępy. Od razu kupić i wymienić, są odpowiedzialne za przewietrzanie dekla zaworowego. Całość może wyniesie 60 zeta. No chyba, że jest ktoś kuzynem Adama Słodowego............... ![]() ![]() ![]() |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-01-25 09:13:46 Eeee - Janusz, nie bądź taki ostry. ![]() Istotne przecież czy zapłacisz 5,50 czy 7,20! A ile zabawy przy tym... ![]() I dla porządku:
Miałem. Wiem. ![]() [ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-01-25 09:18:05 ] |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-01-25 14:19:36 Prowo, przepraszam, masz rację, 7,2-5,5=1,7zł, a zato mogę dzieciom fundnąć jakąś gumę MAMBA ![]() ![]() Co do X20XEV, nadal posiadam ![]() ![]() |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2005-01-25 17:59:13 Janek ma Mambę, Olek ma Mambę - wszyscy mają Mambę - mam i ja!!!!
A tak na serio panie Januszu, to co racja to racja. Byłem dzisiaj w Opel -Shopie w Poznaniu i zakupiłem zamiennik, który kosztował mnie 20 zł. Stwierdzilem, jak zresztą słusznie panowie piszecie, ze nie ma sensu wymyślać jakichś półśrodków i kupić element, który będzie od razu bezproblemowo pasował. Dzięki wszystkim za cenne rady, które mi się przydały, a może jeszcze komuś się przydadzą, Pozdrawiam serdecznie, olo |