Zbiornik wyrównawczy płynu chłodzącego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

no właśnie czy w Omie A 2.0 z 1991roku jest coś takiego?? (do dzisiaj wydawało mi się że jast w każdym samochodzie) ale jak zacząłem szukać razem z mechanikiem pod maską to nieznalazłem ???????????????????

patrząc na chłodnicę po otwarciu maski po jej lewej stronie jest wężyk który normalnie powinien chyba wchodzi do zbiorniczka, ale zbiorniczka tam nie ma??

jest chyba w tych omach, ktore maja zestaw kontrolek "check control". nie jestem jednak pewien...

to zależy od miasta w którym samochód jest zarejestrowany. np. we włocławku omegi mają zbiorniczek

a w pabianicach nie mają

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2005-01-24 18:20:24 ]

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2005-01-24 18:22:08 ]

a poważnie zalezy to od typu zamontowanej chłodnicy.

te bez zbiorniczka wychlapują nadmiar płynu pod samochód a sama chłodnica pełni rolę zbiornika

A właśnie, że nie prawda
Moja Oma to krzyżówka Włocławsko-Sieradzko-Warszawska i co?
We Włocławku nie ma zborniczka u mnie
W Sieradzu też nie ma..
a w Warszawie to już w szczególności.

czyli w każdym przypadku Twoje twierdzenie jest nieprawdą

przepraszxam, że się wtrącę ale w mojej omie 2.0 rok 1991 jest tak jak w tej bordowej na zdjęciu. Tak na marginesie dodam, że po kupnie samochodu po ok. dwóch tygodniach użytkowania kapaniem spod zderzaka zostałe poinformowany, że coś jest nie tak z tym zbiorniczkiem, zdjąłem go i okazało się, że jest popękany od spodu, ktoś go kleił jakimś silikonem i to puściło. W te pędy na okoliczne szroty i co figa z masłem cała hałda zbiorniczków a takiego nigdzie nie ma, stoi niby omega prawie taka jak moja tylko trzy lata starsza silnik 2.4 i zbironiczek inny taki kanciasty. No i musiałem przeprosić ten stary, pokleiłem go trochę nowym silikonem owinąłem tasmą i na razie jeżdżę aż się coś trafi.

przepraszxam, że się wtrącę ale w mojej omie 2.0 rok 1991 jest tak jak w tej bordowej na zdjęciu. Tak na marginesie dodam, że po kupnie samochodu po ok. dwóch tygodniach użytkowania kapaniem spod zderzaka zostałe poinformowany, że coś jest nie tak z tym zbiorniczkiem, zdjąłem go i okazało się, że jest popękany od spodu, ktoś go kleił jakimś silikonem i to puściło. W te pędy na okoliczne szroty i co figa z masłem cała hałda zbiorniczków a takiego nigdzie nie ma, stoi niby omega prawie taka jak moja tylko trzy lata starsza silnik 2.4 i zbironiczek inny taki kanciasty. No i musiałem przeprosić ten stary, pokleiłem go trochę nowym silikonem owinąłem tasmą i na razie jeżdżę aż się coś trafi.

czyja to niebieska oma
interesuje mnie co zostało przerobione z weżem między odmą a przepustnicą
(czy to lekarstwo na branie oleju do kolektora)
---
jak się wkleja zdjęcia tu

Cytat:
jak się wkleja zdjęcia tu

przez naciśnięcie przycisku "obrazek" poniżej okna, w którym wpisujesz treść wątku i podanie linku do zdjęcia w "Twoich plikach graficznych" (wejście ze strony głównej LOB > Klub > Twoje pliki graficzne) lub podanie linku do zdjęcia umieszczonego na innym serwerze.

michal16v zwrócił mi uwagę na niebieską omę poniżej i jej odmę.

Pytanko:

Dokąd u Was idzie gumowy przewód odmy?

U mnie idzie do obudowy filtra powietrza, przez co mam wiecznie zaolejony filtr. Ale dziurka w tej obudowie jest zrobiona ręcznie i wstawiona jest rurka z tworzywa sztucznego. Coś mi się widzi, że to chyba jakiś wynalazek poprzedniego właściciela.
Jak powinno być?

Pozdrowionka

Dzięki za info i za zdjęcia - już myślałem że coś u mnie jest nie tak!!