Oswietlenie tablicy rejestracyjnej - Getz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Dzisiaj zauwazylem, ze jedna z zarowek podswietlajaca rejestracje, nie swieci, a ze byl juz wieczor i zimno, to postanowilem ta sprawe zostawic na rano. Obejrzalem tylko gdzie zarowki sa umieszczone i zaczalem sie zastanawiac jak sie je wymienia (siedza w oslonie klamki bagaznika)? Stwierdzilem, ze sprawdze w instrukcji w domu i kolejna niespodzainka. O wymianie tych zarowek w instrukcji nie ma ani jednego zdania!!! Jesli ktos juz wymienial to prosze o pomoc, jakies wskazowki. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

Artur

Po pol roku spalila mi sie taka zaroweczka. W ksiazce nie ma opisu jak to wymienic, poniewaz nalezy to do zakresu czynnosci wykonywanych tylko przez ASO. No ale do rzeczy. Niestety trzeba sie tam dostac przez klape bagaznika. W tym celu nalezy zdjac plastikowa oslone zamocowana na bodajze 3 wkrety + 3 zatrzaski plastikowe (kolki). I tutaj UWAGA !!! Kolki te odpina sie przez wcisniecie samego srodka kolka. Nie podwazaj srubokretem i nie ciagnij na sile bo je pourywasz. Jak wcisniejsz jego srodek niejako do wnetrza klapy to pieknie odpusci i bedziesz mogl wtedy zdjac cala plastikowa oslone. Od razu proponuje wymiane obydwu zarowek, bo generalnie dostep do nich jest nielatwy. Powodzenia !!!

Cytat:
2005-01-26 21:50:06, Pepsiura pisze:
Po pol roku spalila mi sie taka zaroweczka. W ksiazce nie ma opisu jak to wymienic, poniewaz nalezy to do zakresu czynnosci wykonywanych tylko przez ASO. No ale do rzeczy.
.............................

Dziekuje za wskazowki, zabiore sie za to jak sie ociepli, albo bede mial dostep do garazu, coby plastiku nie polamac. U mnie sa 4 sruby i 2 kolki (kolki sa przy mechanizmie wycieraczki na tym kawalku plastiku ktory jest prostopadly do szyby, sruby zas wkrecane sa w uchwyty w klapie). Oprocz tego calosc jest jeszcze zapieta na zatrzaski i tych sie najbardziej obawiam (jeden na samym dole klapy wyskakuje ladnie, ale ten srodkowy trzymal tak mocno, ze przy ujemnych temp. odpusilem wyrywanie tej calej oslony ).
Pozdrawiam
Artur