Samochod nie jezdzi :( szarpie i sie krztusi :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!. Mam samochod citroen ZX 1.1 i od jakiegos czasu mam problemy z jazda, auto sie krztusi,gasnie, szarpie. W trakcie jazdy gdy chce przyspieszyc zmuszony jestem pompowac pedalem gazu, natomiast gdy gaz przytrzymam na jednym poziomie to obroty silnika spadaja. dowiedzialem sie ze to moze byc uszkodzona sonda lambda, sprawdzilem, ale jest sprawna.Resetowalem trek komputer odlanczajac akumulator, tez nie pomoglo, kiedy wyciagnolem filtr paliwa to beznyna w nim byla bardzo brudna (koloru czarnego) wec wyczyscilem ja i byla chwilowa poprawa ale znowu sie zaczął krztusic. Sprawdzalem tez benzyne, gdy ja wylalem z baku byla w niej woda, wiec zatankowalem nowej benzyny na stacji Shell. ale nie widac poprawy. Prosze o pomoc! bo juz nie wiem co moze byc przyczyna .

Cytat:
kiedy wyciagnolem filtr paliwa to beznyna w nim byla bardzo brudna (koloru czarnego) wec wyczyscilem ja i byla chwilowa poprawa ale znowu sie zaczął krztusic.

masz ostry syf w ukladzie paliwowym zaczal bym na twoim miejscu od tego na wtrysku sie nie znam wiec wiecej nie powiem zajrzyje tez do filtra powietrza ,on napewno nie jest przyczyna ale nie zaszkodzis sprawdzic i wymienic w razie potrzeby - z gaznikiem latwiejsza sprawa

Pomysl o przewodach WN i swiecach...