| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Matiiii User Audi A3 Stalowa Wola | 2005-01-25 14:10:07 Ja moge ratowac zycie przeszedłem kurs i miałem na PO z tego celujący!! Oczywiscie sie nie chwale |
_Gallus_ Moderator Celina st202 . | 2005-01-25 14:21:35 Toom jak juz rzucisz jakis temat to jest... konkret .
Ja sie tego uczylem na kursie ratownika i pamietam, ze mielismy takiego jednego osilka Zenona, ktory tak zmasakrowal fantoma, ze musial isc do serwisu .
Niestety wiele osob nie ma pojecia o pierwszej pomocy, a jak juz ma to na tyle niedokladna, ze boi sie cokolwiek zrobic. W sytuacji, gdzie czasami tyle trzeba czekac na karetke to jest bardzo wazne zeby wziasc sprawy w swoje rece. Jeszcze jedna kwestia to apteczka, sa rozne wyposazenia, warto pare drobiazgow podrzucic, bo z doswiadczenia wiem, ze co bym nie nakladl, to zawsze czegos brakuje, ale czasami i sie przydaje przynajmniej woda utleniona .
Co do lampienia, to zawsze jest odruch zeby zobaczyc co sie stalo, ale niech to bedzie krotkie spojzenie, a nie specjalnie zwalniac samochod, nie mowiac juz o robieniu fotek bo i cos takiego w nocy widzialem, zalosne... |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2005-01-25 19:17:21
Jaki kurs? Gdzie? |
CZUCZU (S) User Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-01-25 19:18:58 Adamo WOSP organizuje takie kursy !!!! |
Matiiii User Audi A3 Stalowa Wola | 2005-01-26 19:10:48
Adam! Kurs Udzielania Pierwszej Pomocy w Szkole jak byli sanitariusze namawiali wszystkich chetnych na kursy sprawdzenie i doskonalenie udzielania pierwszej pomocy Dyrektor jest bardzo uczulony na tym punkcie!! ![]() |
Matiiii User Audi A3 Stalowa Wola | 2005-01-26 19:12:47 A sanitariuszy niewiem kto załatwił ze prztjechali WOSP, szkoła szpital czy FBI niewiem mnie to nie obchodzi ale mieli zajefajnego fantoma elektrycznego ze wskaźnikami |
MINIO User Asterka Stalowa Wola | 2005-01-27 01:29:38 No to ja bym prosil io jakies namiary szkolek gdzie mozna przejsc taki kurs.
Nosze sie z zamiarem juz od pewnego czasu na zapisanie na kurs ratownictwa drogowego ale jakos nie mam kiedy. Napiszcie jak wiecie gdzie takie cos sie organizuje, ile trwa i ogolnie co i jak |
Pingu User Opel Astra Coupe Stalowa Wola | 2005-01-27 22:42:01 Ile taki kurs trwa?
Nosze sie z zamiarem przeprowadzenia cos w rodzaju takiego kursu dla klubowiczow. Np. jakis kurs godzinny czy dwugodzinny. |
Remek Stalowa Wola | 2005-01-27 23:57:07 Tak Prezesie, to by było dobrym atutem do bycia klubowiczem ... chyba wiesz co mam na myśli. |
Remek Stalowa Wola | 2005-01-28 00:23:44
Godzinę to prowadzący będzie uspokajał zgromadzonych ... |
Toom User Kymco B&W Wawa | 2005-01-28 10:21:53 Profesjonalny kurs można zrobić w 5 godzin.
Lata temu często bywałem jako manekin na takich kursach dla kierowców. Może zgadacie się z kimś z pogotowia, albo z ośrodka szkolenia kierowców. Zawsze może jedna osoba pójść na kurs i zaprezentować reszcie. Nawet godzinka wystarczy, wszsytkiego i tak nikt nie zapamięta. T. |