Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-01-25 14:57:44 Szukałem w przegladarce bo pamietam że gdzieś to było, ale sie poddałem ![]() Mianowicie, słyszałem ze to podobno normalne ale pytam czy cos z tym idzie zrobić. Stan oleju jest mniej wiecje po środku Min/Max, na ostrych zakrętach, zapala sie kontrolka oleju, tak jak olej uciekał by na jedną stronę misy i silnik gubił ciśnienie, czytałem że wspawuje sie jakies przegrody w mise, albo zakłada sie specjalnie profilowaną? (ta druga opcja została zastosowana w Fiacie z artykółu "Ostatni Mohikanin"). Czy ta przypadłość jest normalna? |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-01-25 15:18:56 no tak, ale podobno Fiatoskie silniki mają tą przypadłośc ze jak sie doleje oleju za dużo może wyrzucac go uszczelniaczami a wtedy raczej lipa, to tak jak mówisz wystarczy podnieśc poziom oleju? |
![]() bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2005-01-25 15:31:32 mialem ten sam problem kilka dni temu tyle ze ja oleju to mialem sporo ponizej min, dolalem tak do polowy miedzy min a max na bagnecie i jest oki ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2005-01-25 15:32:08 ] |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-01-25 15:36:01 wiesz Poochaty te silniki to taka technologia że tam jest wszystko możliwe, a swoje słabe punkty mają jak każdy inny, troche z innej beczki: ostatnio kumplowi pękł wałek rozrządu w BMW 525 a też raczej nie powienien, o skutkach nie bede pisał bo nie na temat.
Doleje oleju i dziś sie znowu przejade poślizgać, wkońcu nie ma to jak RWD na śniegu/lodzie ![]() |
![]() famka F&F Wolny Słuchacz :) 126p Warszawa | 2005-01-26 00:18:13 aaaa to jeśli tak moge wtrącić na słówko coprawda mój tylko malczar ale nie chce zakładać oddzielnego tematu , z lampką mam podobnie ale nie na zakrętach a przy dość gwałtownym hamowaniu , pomimo ze auto nie spuszca z obrotów ani nie gasnie, uspokoi sie dam gaz wraca do normy
|
Sir_Mirras F&F Sympatyk 125p KOMBI Reńska Wieś | 2005-01-26 00:59:33 to jest tylko i wyłoncznie efekt braku oleju ![]() ![]() |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2005-01-26 09:59:23 Sir_Mirras a sprawdzałeś czy Ci nie przepala oleju skoro silnik na zewnątrz sie nie poci? może pierścienie, jedz gdzies na stacje i sprawdze emisje spalin, moze będziesz miał odpowiedz.
W maluchu to faktycznie chyba jest niedostateczny poziom oleju, a w kancie to chyba wada konstrukcyjna + niedostateczny poziom oleju ![]() |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2005-01-26 13:51:30 mialem ten sam problem, ale na to wplywalo nie tylko odplyniecie oleju z pod smoka, ale rowniez zuzycie pompy oleju ktora nie po zaciagnieciu powietrzanie potrafila szybko zaciagnac oleju
teraz mam nowa pompe i takie rzeczy sie nie zdarzaja |