żarówki philps

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pojawiły się nowe H4 philsa nigtguide to ich nazwa czy ktoś juz coś zamontował i jakie wrażenia, coś lepiej czy kolejny przereklamowany bubel za ok 100 ?????

A jakie masz zarowki w chwili obecnej ??

Zależy co masz na myśli, pisząc "bubel". Z mojej praktyki - używam Blue Vision już drugą zmianę, wytrzymują ok. 10 miesięcy eksploatacji przy światłach włączanych do każdej jazdy (a nie tylko po zmroku), dają jak dla mnie świetny kontrast, bardzo dobrze odznacza się oznakowanie poziome i pionowe, fajnie rozkłada się światło na drodze, a długie - rewelacja. Jedyny zauważony minus, to jazda podczas mgły (baaaaardzo kiepsko). Testowałem też Power2Night 150 i po tygodniu wylądowały w bagażniku - te żarówki zachowują się w zasadzie jak standardowe, plama białego światła tuż przed autem (filtr jest tylko na malutkim fragmencie bańki szklanej), normalne żółtawe rozproszone światło na poboczach, długie kiepskie. Żarówki serii +30 i +50% dają więcej światła, co się da zauważyć, niestety, nie jestem sadystą i w sytuacji, gdy kilku kolejnych kierowców miga mi światłami, że ich oślepiam, daję sobie spokój - nie chodzi tu o złe ustawienie reflektorów, ale o to, że te żarówki dają większy strumień świetlny i oślepia zarówno jasność samego reflektora, jak i światło rozproszone. To tyle uwag na temat żarówek. Ostatni wymysł Philipsa NightGuide nie był przeze mnie testowany, ale różną barwę światła z żarówki przerabiałem przy okazji Power2Night i dziękuję, ponieważ lepiej mieć żarówki standardowe świecące światłem o jednorodnej barwie...

A co to za nowe Phillipsy ? jakieś tęczowe ? Jaka moc świetlna/
ja ostatnio zmieniłem Osramy Silverstar +50% na osram Cool Blue no i mogę śmiało powiedzieć, że te pierwsze faktycznie dawały więcej światła przy poborze 55W natomiast Cool Blue świecą bardzo równiutko na drodze i szeroko - pobocze i nawet pola są oświetlone......no i jak wyglądają .......jakbyś miał nowy reflektor soczewkowy !

Ja u siebie zapodałem komplecik (H4, H3 i postoje) Philipsów Vision Plus. Poprostu biel. to jest to o co mi chodziło od dłuższego czasu. a długie - miodzio z tirami można wojować ,a na poważnie są bardzo dobre i wydahne

dzis je kupuje i montuje , po przetestowaniu opisze czy warto, odnośnie bubla - chodzi mi o te pseudo kxenony we wszystkich barwach, ale skoro pozytwnie oceniacie philipsa to zaryzykuje

Ja polecam Philips Vision Plus 50% rzeczywiście daja wiecej swiatła i kolor tego swiatła jest poprostu biały sam strumień swietlny jest rzeczywiście silny, pod pewnym kątem potrafi błysnąć lekko niebieską poświatą a ta zasługa tego ze cześc zarówki ma niebieski filtr. Co do oslepiania innych kierowców to nie zdarzyło mi sie jeszcze aby ktoś zamrugał mi ze go oslepiam (poprostu trzeba miec dobrze ustawione reflektory i po sparawie,chyba kazdy ma elektryczną regulacje swiateł u siebie w Essim).
jesli chodzi o wyglad to własnie vision plus daja efekt reflektora soczewkowego z powodu skoncentrowanego strumienia swietlnego o duzej jasnosci bieli z domieszka lekkiego blekitu. Kolga jak zobaczył pierwszy raz moje swiatła wieczorem to odrazu zauwazył ze ze mam jakies inne swiatła nie wiedział nawet co to było myslał z poczatku ze to cos pomiedzy ksenonem a soczewkowym.

Co do zarówek Blue to one zawsze beda słabiej świacic a to dlatego ze niebieski filtr na szkle pochłania pewna czesc strumienia swietlengo.
Jesli chodzi o zarówki Power2Night GT 150 to jedyna róznica jest niebieska farba na koncówce banki ktora spełnia zadanie takie ze jak wyłaczysz reflektor to bedziesz miał niebieki kolor w odbłysniku pod warunkiem ze masz przysłonietego reflrktora w centelnej jego czesci.

Wada zarówek z wiekszym srtumieniem swietlnym jest ich krotsza zywotnośc ale godze sie na to.

Ja mam osramy +30% w Mk7 kombi i Cordobie Vario - jeśli mi ktoś błyskał to raczej z powodu niebieskiego "zagrożenia"...

Czy ktoś ma doświadczenia jak "niebieska" władza reaguje na niebieskiego żarówki mijania/długie i postojowe??

Tak dla informacji, Blue Vision mają też cieńszy żarnik właśnie po to, aby zrekompensować ubytek filtrowanego widma, co też i wpływa skróceniem czasu ich użytkowania. Tak więc one nie świecą słabiej niż s t a n d a r d o w e, ale na pewno świecą słabiej, niż każde +XX%...

tez polecam phillipsy +50% !!
ostatnio pojawily sie rowniez phillipsy silvervision - mial je ktos moze?

A ja używam Thungsram UVBlock i nie narzekam.Swiatło białe, równo oświetla drogę a jeżdżę już na nich 3 lata(2,5 roku swieciły w Polonezie). Cena 25zł za sztukę. Naprawdę warto

Cytat:
2005-01-26 17:51:14, mariobros pisze:
Tak dla informacji, Blue Vision mają też cieńszy żarnik właśnie po to, aby zrekompensować ubytek filtrowanego widma, co też i wpływa skróceniem czasu ich użytkowania. Tak więc one nie świecą słabiej niż s t a n d a r d o w e, ale na pewno świecą słabiej, niż każde +XX%...

Mariobros dobrze gada i fakt te blue co teraz robia swieca tak mocno jak standardowe ale kiedys swiecily slabiej bo byly to standardowe zarowy z niebieskim filterm.

właśnie wróciłem do domciu autkiem na nowych oczkach co prawda mam też wymienione reflektoryna nowe po stłuczce dlatego efekt jest mocniejszy ale żarówka daje tak mocne i wyraźne światło że robi wrażenie nie tylko na mnie ale i na osobach patrzących z zewnątrz, specjalnie pojechałem w las aby się nacieszyć, nie ma frajerskiego niebieskiego zabarwienia daje prawdziwie biały snop światła, duzo lepsze jest rozproszenie że cała droga jest równo oświetlona i faktycznie światło sięga dalej jak producen opisuje 20m, po zmianie na drogowe idziesz i wybierasz mak z piachu jak dla mnie pełna rewelka, polecam nikt się nie zawiedzie

ja mam założone Philips Blue Vision świecą bardzo ładnie i jestem z nich zadowolony , ciekawe jak długo będą świecić

u mnie w sklepie sa zarowki Philips Blue Vision za 99zl, czy to dobra cena, czy lekka przesada?, zdaje mi sie ze widzialem na allegro cos kolo 50-60zl. A tak pozatym, to czy warto kupic te zarowki?Czy swieca one lepiej od standardowych, poza tym ze sa troche niebieskie?

W moich Thungsramach bańka też jest niebieska ale dają swiatło bielutkie, wszystkie pasy na jezdni, odblaski na słupkach i drodze pięknie się odbijają. Dobra cena za dobre żarówki. Co do Philipsów to nie zabardzo się orientuję.

mam założone BluVision i faktycznie lepiej widać pasy i znaki ale jeżeli ktoś liczy na niebieski kolor to prawie go nie widać, światło jest białe (trochę niebieskiego widać jak się świeci na szyby itp.)
moim zdaniem cena zbyt wysoka jak na taką jakość napewno już takich nie kupię, wolę o połowe tańsze typu Silver

A ja proponuję pseudo ksenony LaserBlueLight czy jak im tam .....moc 100/90 WATT .....niebieskie i mocne.....miałem na nich ochotkę ale ich nie było a kosztowały mniej niż moje Osram CoolBlue

Cytat:
2005-01-28 12:48:20, Andrew pisze:
A ja proponuję pseudo ksenony LaserBlueLight czy jak im tam .....moc 100/90 WATT .....niebieskie i mocne.....miałem na nich ochotkę ale ich nie było a kosztowały mniej niż moje Osram CoolBlue

te lasery sa popierwsze bez homologacji wrazie jakiegos zdarzenia na drodze jestes na przegranej pozycji, po drugie moga spalić sie po 2 miechach, i po trzecie wziekszysz obciazenie na instalacji elektrycznej.
Szkoda ryzykwać.

Cytat:
2005-01-28 10:56:20, darasb pisze:
mam założone BluVision i faktycznie lepiej widać pasy i znaki ale jeżeli ktoś liczy na niebieski kolor to prawie go nie widać, światło jest białe (trochę niebieskiego widać jak się świeci na szyby itp.) moim zdaniem cena zbyt wysoka jak na taką jakość napewno już takich nie kupię, wolę o połowe tańsze typu Silver

A widzisz, a wszystko przez to, że oczekiwałeś od tych żarówek tego, czego nie powinieneś. To nie są żarówki BLUE LOOK, tylko BLUE VISION, co oznacza, że dla jadących z przeciwka nie wyglądają jak przez okno, tylko dają białe światło. Jeśli chcesz mieć efekt dla publiczności, zakup jakieś ZENONY, a zyskasz pewność, że nikt z zewnątrz nie pomyli ich z normalnymi. Tylko dokup do tego jeszcze jakieś zapałki, coby drogę doświetlać...