Wskaźnik poziomu paliwa nie działa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Coś mi się zepsuło... Rano uruchamiam samochód w garażu, wskaźnik powędrował do pionu, jak to na pełnym baku ale po przejechaniu kilometra spadł do kompletnego zera i świeci się rezerwa. Przez cały dzień mu się nie poprawiło, nawet nie drgnie po włączeniu zapłonu. Paliwo nie uciekło

Spotkaliście się z czymś takim?

Pozdrawiam,
Jacek

w co drugim oplu padają czulniki w baku
(przeciera się rezystor)
nowa płytka czujnika kosztuje coś ok.60zł

Witam!

U mnie pewnego dnia wskaźnik zbuntował się i wogóle nie podniósł z rezerwy przy prawie pełnym baku. Pomyślałem, że się zawiesił i próbowałem „pobujać autkiem”. Nic! Ale po zdjęciu dywanika w bagażniku i odkręceniu wziernika w podłodze, cienkim śrubokrętem poruszyłem ustrojstwo i od tamtej pory działa.

Pozdrawiam

no ja mam ten sam problem ... tylko ze u mnie jest gorzej bo kiedy sie zaswieci rezerwa to auto staje po przejechaniu kilkunastu metrow ... chce to wymienic dzwonilem do serwisu opla ale tam powiedzieli mi 334zl za czujnik , wczesniej go wyjmowalem, czyscilem styki ale to nic nie dalo.

Cytat:
2005-01-25 21:51:24, michał16v pisze:
w co drugim oplu padają czulniki w baku (przeciera się rezystor) nowa płytka czujnika kosztuje coś ok.60zł

wie ktos gdzie mozna kupic sama ta plytke??

szukaj w sklepach (oni kupują w hurtowni opla tylko nie mają marży 200%)

czy ktos moze podac mi namiary na sklep gdzie moglbym to kupic ... szukam we wroclawiu ale nigdzie nie moge znalezc...

dzieki za wszelkie informacje

U mnie tak było po dość mocnym dzwonie w tył pojazdu i nie działał ponad miesiąc cały czas świeciła się kontrolka rezerwy a wskaźnik ani drgnął a później w niewyjaśniony mi sposób sam sie odwiesił i działa do dziś (dodam że baku wtedy nie tknęło) a wcześniej tak sie działo jak zalewałem do pełna ( pewnie przyzwyczaił sie do rezerwy a przy tak dużej ilości paliwa szalał)

a jak wskazania "wskazowki" maja sie do tego co pokazuje komp
czy te 2 rzeczy sa ze soba polaczone

pozdro

Są połączone.

Witajcie!
A czy któryś z kolegów orientuje się w którym miejscu (w zbiorniku paliwa) dokładnie znajduje się czujnik paliwa w Omedze A kombi?
Próbowałem już różne podejścia i nie mogę zlokalizować wyżej wymienionego elementu