Ogrzewanie w E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z ogrzewaniem w aucie, gdy jest powiedzmy -5 stopni wskazówka na tablicy ledwo wychodzi za "niebieskie" w aucie jest niezbyt ciepło, gdy stoję robi się cieplej i jest ok. może ktoś wie o co chodzi. Auto 316i 93r.... pozdro z Torunia

było już o tym poszukaj dobrze ,ale pewnie masz termostat do wymiany

Termostat kosztuje około 50 pln. Montaż około 30 min (chyba, że pęknie obudowa termostatu, tak jak mi i zajęło mi to 3 godziny )

Jeżeli nie chce się tego robić to zawsze można zasłonić wloty powietrza i jakoś od biedy jeździć.

pozdr
Mariusz
318ti

Cytat:
2005-01-26 13:53:42, mariusz827 pisze:
Jeżeli nie chce się tego robić to zawsze można zasłonić wloty powietrza i jakoś od biedy jeździć.

Tak, tylko jak to będzie wyglądać. Chyba lepiej jednak wydać te 50 parę złotych i mieć problem z głowy.
Moim zdaniem jest to wina na 100% termostatu.

Hejka.

W miom bmw tez jest slabe ogrzewanie w porownaniu na przyklad

do audi choc temperature optymalna lapie bardzo szybko znaczy

to ze termostat jest dobry, napiszcie mi w czym jest problem

chyba ze one tak wszystkie maja,a moze tylko moja

pozdrawiam

A powiedzcie mi co może być przyczyną jak temp. silnika jest okay tzn wskaźnik w polowie a nie ma ogrzewania ? Aha dodam, że jak potrzymam kilka sekund na wysokich obrotach to jest cieplo ale jak tylko spuszcze z obrotow to natychmiast jest zimno ! (pompa sprawdzona, termostat tez wogóle to założone nowe w lipcu )

[ wiadomość edytowana przez: Cichy dnia 2005-01-27 00:04:04 ]

co do ogrzewania, to mam smieszne pytanie, ogrzewanie dziala cudownie - po wymianie termostatu - rewelacyjnie, tylko... Jak skrecam w ktorymkolwiek kierunku to wieje mi zimnym powietrzem I nie wiem czemu

wczoraj rozmawialem z mechanikami z bmw olsztyn poniewaz szukalem odpowiedzi na moj problem z ogrzewaniem tz. nawiew zimny tylko z wylotow przednich a na szybe, boczne szyby i nogi jest tylko cieple powietrze i brak reakcji na zmiane temp. na panelu-. w ukladzie doprowadzajacym do parownika gorace medium jest zaworek(pokazywali mo go 450 zlote) po kilku latach uzytkowania moze sie zaciac i kaplica albo moze byc tak jak u mnie,czyli nie zamyka dochodzacego plynu do wymiennika i wali wkólko gorace albo sie nie otwiera i masz ciagle zimne.jak to okreslili zaworek ten jest przed wymiennikiem(nie moge go cholera znalezc na stronie on line z czesciami) na przewodach doprowadzajacych cieplo.poza tym podlaczenie sie do kompa w olsztynie kosztuje e36 50 zlote i skanuja ci najnowszym programem ktory sprawdza takie rzeczy by byc pewnym przed naprawa.to chyba tyle by bylo odnosnie ogrzewania w e36 i problemow z cieplymi nadmuchami ktore wieja bez mozliwosci ich przykrecenia.

Cytat:
po kilku latach uzytkowania moze sie zaciac i kaplica albo moze byc tak jak u mnie,czyli nie zamyka dochodzacego plynu do wymiennika i wali wkólko gorace albo sie nie otwiera i masz ciagle zimne

lubi sie też zaciąć jak ktoś wsypie proszku do uszczelniania chłodnic można go rozebrać i wyczyścić