BOSCH-e byłem w sklepie :-((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszedłem do sklepu samochodowego także z asortymentem BOSCHa.Chciałem kupic do Omy swiece. Dokładne parametry podałem FR8LDC, LDC4.Wszystko byłoby dobrze tylko gośc powiedział, że tych świec nie sprowadzają bo ostatnio BOSCH stracił jakość i mają dużo reklamacji. Chciałem Was kochani zapytac o opinie i o jakieś konkretne zamienniki w miare cywilizowanych cenach do X20SE. Auto jest rodzinne do żadnych szaleństw nie używam więc potrzebuję normalne świeczuszki a nie tiuningowe.

To przestań magikować i idź do ASO. Kup świece GM i po sprawie.

Czy ja się musze znowu powtarzać NGK,GM
Przecież o świecach już było.

Ok nie zawracam gitary - sorczas

Ale koledzy są znerwicowani
Ngk BKR5EK, lub V23 , są jeszcze BKR5EIX …

Cytat:
2005-01-26 13:23:37, zupper pisze:
gośc powiedział, że tych świec nie sprowadzają bo ostatnio BOSCH stracił jakość i mają dużo reklamacji.

niestety to chyba prawda. za to przewody wn boscha sa juz w jak najlepszym porzadeczku...

pozdrawiam...

Moj silnik po zaaplikowaniu swiec i przewodow NGK przestal wykazywac jakiekolwiek chceci do odpalenia.

Pomogla wymiana w/w na Boscha i smiga dalej.

ceny w Poznaniu: komplet oryginalnych oplowskich (Opel-shop) - 65zl
NGK - 96zl

zdecydowalem sie na te drugie, w sumie jest git, z tym ze mam pewne zastrzezenia co do pracy na wolnych obrotach (troszke telepie), no ale nie wiem czy chodzi o swieczki.......

Kochani!!Nie poruszałbym tematu bo poradze sobie z zakupem i montażem świec - chciałem tylko zasygnalizować fakt, iż w dwu miejscach o boschu nie mieli najlepszego zdania - stąd moje pytanie do Was.Juztro jeszcze raz podjade do ASO.

ja założyłem NGK do swojego 2.0 ale ostatnio koledze założyłem do Omy z gazem Briski Silver no i powiem ze nieźle sie spisują nawet stwierdził ze podobno mniej mu pali (w to wątpię bo co ma piernik do Torunia) ale nie powiem jego oma stała sie jakby żywsza troszeczkę. a i cena jest niezła bo w detali kosztują 12 zł za sztukę i dostępne są w sieci Ellit.

Pytanie retoryczne - czy ktoś z Was kiedykolwiek jeździł Omą na świecach Iskry ?))))