Zaspawać zamek w klapie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam zamiar zaspawać zamek w tylnej klapie, bo ciągle się zacina. Jak tą operacje przeprowadzić wiadomo zaspawać, ale jak potem ją otwierać macie może jakieś sprawdzone rozwiązania? Opcja moja zrobić tak jak w Polonezie, ale trzeba pociąć tylni pas do montażu zamka.
Macie jakieś inne rozwiązania podzielcie się. Ile szpeniowi trzeba będzie zapłacić za tą operacje ?
Pzd

nie bardzo wiem po co zaspawywac caly zamek? bo sie zacina? to moze lepiej juz go odpiac od calego mechanizmu?
wracajac do tematu.
mam u siebie zaspawany zamek i otwieram go przyciskiem miedzy siedzeniami badz guzikiem na pilocie.

Ja mam zasapawany ale mam MK7 ... i mam takie fajne cięgno między fotelem kierowcy a progiem do otwierania bagaznika.

... niop ... jak zaspawywujesz to po co chcesz gdzie indziej robić ...... zawsze możesz otworzyć ze środka ....

a ja jeszcze zaspawanego nie mam ale juz mam dzialajacy przycisk miedzy fotelami do otwierania

Mój Edi 84r. posiada tylko otwieranie z kluczyka tej klapy .Jak rozwiązać to otwieranie na zasadzie nacisnąć GUZICZEK i się otworzy.( siłownik 6 kilo??) ale jak to w całości zmontować szanowni panowie?
Mała instrukcja!!!! Interesuje mnie jak podłączyć siłownik do tego mechanizmu w klapie???
Jeśli chodzi o zaspawanie to, po co mi dziura w klapie po zamku, czasami parkuje tyłem pod blokiem i już parę razy ktoś grzebał mi przy zamku chciał mi posprzątać w bagażniku! !!!!!!!!!
Pzd

Nosek - a jak linka się urwie i jak to fajne cięgno nie zadziała???

To wtedy najlepiej nie miec sedana z pełnym bagażnikiem

A tak na poważnie to ma ktoś przerobione otwieranie? Bo mi sie właśnie postawił okoniem i nie moge zamknać autka. Hmm... myślałem nad siłownikiem i do centralnego ...

Jak się urwie ciegno to zawsze można złozyc jedno siedzenie i otworzyć klapę od wewnątrz (w kombi się da bo tak robiłem nie wiem jak w pozostałych wersjach) trzeba popchnąć jedną blaszkę z zatrzasku zamka, jakby ktoś nie mógł znaleźć którą to postaram się zamieścić fotkę

Zaspawac ?? a nie lepiej poprostu go naprawić???

wiem o co chodzi bo mam MK IV i to samo sie dzialo ze w zimie nie szlo otworzyc klapy, zamarzalo w cholere i dupa zbita, ale zamek w tych klapach jest na tyle wdzieczny ze bez problemu mozna wywalic ta czesc ktora wystaje z klapy (guziczek) i zaspawac dziure a reszte zostawic. Ja mam zrobione to na zwyklym 2,5 czy 3 kg silowniczku i dziala bezblednie poniewaz nie trzeba tam zbyt duzej sily (przynajmniej u mnie). Jak sciagniesz tapicerki to powinienes tam znalezc jedna blache za ktora trzeba pociagnac zeby otworzyc klape, wystarczy w niej wywiercic dziure (u mnie sie nei dalo bo cos twarde bylo dziadostwo to przyspawalem nakretke) i zamocowac ciegno, druga blaszka jest tam z otworem do centralnego ale raczej nie bedzie Ci ona potrzebna. Ja u siebie zaspawalem wszystko co mialem w klapie, jak to wyglada mozesz zobaczyc na jednym ze zdjec u mnie w profilu.

Pozdrawiam