Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-01-27 19:19:47 Jak słodko upływało niektórym dzieciństwo:
- Najlepszy był tynk. Ja robiłem dziury w ścianie i jadłem tynk, nie wiem po co, ale mieli ze mną ciężko, bo ściany były całe podziurawione... Dzisiaj bym dostał Vibovid a potem i tak bym chorował... - Teraz należało by mieć palec zakończony spiekiem węglowym, żeby się można było coś "dokopać" - Zawsze niby można jeszcze szamać samą tapetę, ale tak na sucho? No, chyba, że jest dużo kleju. - To normalne, po prostu brakowało ci wapnia i twój organizm musiał jakoś uzupełnić jego zapasy. źle cię odżywiali. swoją drogą - smacznego! - Ja wąchałem siarkę z pudełka od zapałek... Do dziś nie wiem dlaczego. - Bo byłeś małym diabełkiem i potrzebowałeś właściwej atmosfery. - Ja też bo lubiłem jej zapach. - Jak można nie lubić zapachu siarki? Nieraz zapalałem zapałkę tylko żeby wciągnąć nosem tenże wspaniały zapach. - A ja uwielbiam zapach napalmu, szczególnie rano. - Ja zawsze lubiłem zapach etyliny. Dlatego nie miałem nic na przeciwko żeby podjechać z ojcem zatankować autko. - Mój 2-letni bratanek podszedł do stołu, wziął 25-gramowy kieliszek wódki, wypił i... i go zjadł! Do tej pory czuję tamten szok. Nic Mu się nie stało .Jest abstynentem. (To szczera prawda, chociaż brzmi nieprawdopodobnie). - I pozostanie abstynentem. Po prostu zagrycha do końca życie będzie mu się podświadomie źle kojarzyć. - Powinien zacząć pić jeśli chce być normalny. - Ja też jadłam tynk, a wyniki miałam bardzo dobre i wapnia mi nie brakowało. Pozdrowionka dla tynkojadów. - Też się zaliczam do byłych tynkojadów, ale za mojego dzieciństwa tynki były znacznie smaczniejsze, niż dzisiaj... - Pewnie mniej konserwantów było i nie były pryskane. - Mój braciszek jak mył jeszcze pełzającym gadkiem to zabierał nam świecowe kredki i wcinał na potęgę. Mieliśmy z siostrą niezły ubaw z jego kolorowych kup - po prostu tęczowy musicbox. - Kiedyś to dla dzieci były takie granulki wapniowe, bardzo smaczne, podkradałam kuzynowi, mniam. - Pamiętam te granulki, pycha!!! Tylko nie wiem jak się nazywały. A tynk też jadłam i kredę ze szkoły podkradałam - kreda jest pycha! - To był granulofosfat i był suuuuper! - Jak byłam Mała to uwielbiałam zapach garażu... - a ja benzyny... Tynk też podjadałam... - Ja też, a szczególnie spaliny od syrenki!!! - A ja uwielbiałem jeść klej biurowy pamiętam ze był bardzo smaczny. - Ja też lubiłem zjadać klej roślinny. Bardzo smaczny! mniam mniam. - OOO - co jest z tym klejem? Też go jedliśmy w przedszkolu - tylko już nie pamiętam, czy to był biurowy, czy taki "domowej roboty" - bo wtedy robiło się bodajże z mąki ziemniaczanej... - Ja jadłem biały papier, bloki techniczne. Nie wiem dlaczego mi smakował... Dzisiaj bym go nie tknął. Wiem z czego się składa... - O widzę ze nie jestem sama bo ja jadłam mydło, najbardziej lubiłam szare. - Ja też czasami robiłam takie przekąski z tynku. Ale tez podjadałam krem Nivea i obowiązkowo pastę do zębów dla dzieci, taką ze zwierzątkami na tubce - mniam! Podobno brakowało mi wapnia. - Pasta!!! My kiedyś wessaliśmy całą tubkę pod stołem. Mniam!!! - Krem nivea zjadałam w sporych ilościach, ten smak! A zapach!!! pastę ze zwierzątkami sporadycznie, ale była całkiem dobra jak akurat nie było nic słodkiego w domu, albo krople miętowe na kostce cukru! - A ja namiętnie dłubałem w nosie i kolekcjonowałem znaleziska po niewidocznej stronie łóżeczka drabiniastego. Jak rodzice to zobaczyli to się załamali. - A mój chrześniak zajadał węgiel z węglarki i surowe ziemniaki mniam mniam. A teraz wyrósł na przystojnego chłopaka... - A oto moje menu z dzieciństwa: klej biurowy z tubki; gumki do gumowania (pachniały różnymi owocami-najbardziej lubiłam malinowe); szminki; natomiast uwielbiałam wprost zapach benzyny, lakieru do paznokci, kleju butapren i zapach siarki - A ja wcinałem musztardę, poważnie. Miałem 2-3 lata i wyjadałem jak nic. - A ja sobie groszka czekoladowego do nosa wsadziłem, za dwa tygodnie wcisnąłem tez w ucho. - Tez wydłubywałam dziury w ścianach, szczególnie przy łóżku, i bardzo lubiłam łepki od zapałek, ale tylko spalone, były takie słone. - Ja miałam wylizany pasek na ścianach w mieszkaniu na wysokości języka, lubiłam jeszcze jeść piasek łyżeczką w piaskownicy i zamiast gumy do żucia żułam smołę. - Ja tam nie miałem większych odbić i jadłem tylko banknoty. - mnie brat nakarmił lekami, bo zostałam z nim sama w domu i mama zostawiła mi cukierki, ten pajac zjadł cukierki i żebym się nie wygadała że nic nie jadłąm to dał mi tabletek - ja jak zostaliśmy na chwilę sami w domu zesrałem się na fotel a mój brat to rozsamrował po całym domu. Wiek 5-6 lat |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 21:08:16 ja lubilem benzyne... smaczna byla, ropa smierdziala...
kredki swiecowe -> mniam... i chinskie olowki... ja je zjadalem ![]() uwielbialem tez gumowe kolka w zabawkach... chruuup ![]() jesli chodzi o gusta kulinarne to juz koniec... za to jak budowali blokowisko kolo mnie to uwielbalem skakac na halde piasku.... taka dwu-trzymetrowa z 4 pietra ![]() ![]() i ogladac strzelajace armaty lezac przez 8 godzin w glebokiej trawie - jakies 15 metrow od baterii haubic ![]() |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 22:40:26 benzyna dobra ![]() |
![]() jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-01-27 22:43:48
Najlepsza była E94 z butelki po oranżadzie ![]() ![]() |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 22:51:40 ale za to PB zdrowsza ![]() |
![]() speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2005-01-27 22:58:10 tez lubilam zapach siarki i benzyny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 23:06:14
eee tam zapach ![]() ![]() |
![]() flowerman LOGAN MCV DCi, Duste ... Strzelce Opolskie | 2005-01-28 07:56:48 a ja nie pamietam wiec sie nie przyznam. to bylo tak dawno. ![]() |
profil-usunięty | 2005-01-28 14:14:36 Nie kłam że tak dawno ![]() |
![]() speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2005-01-28 15:36:15 tak mnie natchnelo i chcialam Wam cos pokazac ![]() oto ja ilestam lat temu ![]() ![]() ![]() |
profil-usunięty | 2005-01-28 15:37:35 Hihi ale super bobas ![]() |
![]() zoom zoom zoom | 2005-01-28 15:47:21 Heh ![]() ![]() Btw. niechcaco zwrocilem uwage na te stringi co sie szusza ![]() Pozdrawiam. |
profil-usunięty | 2005-01-28 17:00:12 Niechcąco hihihihi ![]() |
![]() jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-01-28 17:15:10 Głodnemu chleb na myśli ![]() |
![]() speedmasterka i30 / Pony Częstochowa | 2005-01-28 18:36:56 hehe w tamtych czasach to chyba jeszcze stringow nie bylo ![]() a moze macie jakies ciekawe zdjecia co by tu wkleic? ![]() ![]() ![]() |
![]() Grzechu Seat Ibiza '00 Legnica | 2005-01-29 12:45:42 jaaaa naga speedmasterka jaaaa ![]() |
profil-usunięty | 2005-01-29 12:53:37 A gdzie Ty tam do kubełka zaglądasz?? Wstydz sie, wszystko powiem A ![]() |