Podłączenie do komputera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poradżcie,cy jest sens podpinać auto pod komputer(w celu usunięcia ew.błędów).Auto kupiłem kilka miesięcy temu.Pali bez problemów.Na benzynie pracuje stabilnie.Ogólnie silnik pracuje
cicho.Ile to kosztuje?Kilka dni temu mechanik powiedział mi
że że za podłączenie chce 250zł.To chyba dużo.

dużo, jak masz wszystko ok to po co chcesz diagnostyke?

Ewentualnie rozłącz akomulator po kilku minutach podłącz zpowrotem u mnie same się kasują . Może u ciebie też ?

we Wrocławiu taka usługa to 50 zł

to mam pytanko czy ktoś z was się bawił w podłaczanie bmw pod kompa, pytam gdyz mam program i nie wiem czy warto kupywac kabel. Czy samemu w warunkach domowych cos na takim programie poradze czy to jest jakaś wyższa szkoła jazdy.

Witaj!
Podlaczanie do komputera jest dziecinnie proste.
Ja posiadam owe urzadzenie, zakupilem je wraz z oprogramowaniem.
Podlacza sie kosc w gniazdo serwisowe, program skanuje pamiec kompuetra po czym pokazuje nam jego wyniki.
Jesli sa jakies bledy to je wyswietli i wskaze co moze byc ich przyczyna, po czym pyta sie czy usunac blad z pamieci komputera.
To wszystko!

UWazaj na urzadzenia! Nie kazde jest w stanie kasowac bledy!

Pozdrawiam!

Ja mam oprogramowanie BMWCARSOFT DIAGNOSE V5.0 (niemiecka wersja niestety).
Mam jeszcze oprogramowanie do chiptuningu PROG-STUDIO 5.1.8
(nie tylko bmw ale tez inne marki)
Czy wiesz coś może na temat tych programów, bardziej interesuje mnie opinia o pierwszym z nich , gdyż raczej nie będe się bawić w chiptuning.

do poniższych programów nie ma interfejsów są natomiast do carsoft 3.4 i scaner bmw

a gdzie można we wrocku podłączyć się pod kompa? macie adres lub numer? bede wdzieczny.

Ja wlasnie posiadam osobiscie Carsoft 3.4 oraz ScanerBMW.
Jednak korzystam z tego pierwszego.

.........................

Jesli chodzi o podlaczenie sie we Wrocku do komputera, mozesz zrobic t w B&W na Armii Krajowej, wjazd od strony stacji BP w strone Krakowskiej.
Najtaniej i w sumie sprzet bardzo profesjonalny (BOSCH).
Koszt podlaczenia i zagrzebania to 50 zl.Pojechalem dzis tam po rade i wlasnie powiedziano mi ze trzebaby sie podlaczyc i sprawdzic, a kosztowac to bedzie 50 zl.

we wrocławiu na ul armii krajowej

a

dzieki wielkie na pewno sie wybiore z czystej ciekawosci niech mi podlacza i zobacza czy jest wszystko ok.

Witam,

Czy zna ktos jakiegos mechanika na Slasku, ktory za rozsadna kase podlacza kompa.

z gory dzieki za odpowiedz

pozdrawiam

ktoś może wie gdzie taki kabel mozna kupić niedrogo

Jeśli jesteś z Jastrzębia to jedź do faceta z Rydułtów. Koszt 50zł. Jest dobry i czyta wszystkie kompy. Jutro dam telefon do niego.

W OLSZTYNIE W w salonie bmw e36 skanowanie kosztuje50 zlote.co to za ceny wziete z sufitu 250? ale mechanicy w polsce to maja ulanska wyobraznie!!!

Interface wraz z oprogramowaniej jest na allegro

Cytat:
2005-01-27 20:56:12, yessong pisze:
Poradżcie,cy jest sens podpinać auto pod komputer(w celu usunięcia ew.błędów).Auto kupiłem kilka miesięcy temu.Pali bez problemów.Na benzynie pracuje stabilnie.Ogólnie silnik pracuje cicho.Ile to kosztuje?Kilka dni temu mechanik powiedział mi że że za podłączenie chce 250zł.To chyba dużo.

Wczoraj odebrałem auto od elektryka miałem problem z ABS-em.
Okazało się że padł czujnik od przedniego lewego koła. Poza demontarzem i montarzem czujnika wykasował mi błędy po ABS i czujniku klocków hamulcowych. Niestety żeby skasowac inne błędy najpierw trzeba wykasować oil serwis i Inspekcje. A do tej pory zostały mi 3 zielone kreski i według tych wskazań miałem wymienaiać olej. W takim razie przyspiesze wymiane z nowym wskazaniem.
Za wszystko zapłaciłem 300zł w tym 150zł kosztował czujnik.

mam takie pytanie. Kiedyś jak byłem u mechanika i podłączyliśmy BMW pod komp pokazało mu ,że jest błąd obwodu (lub układu) wtórnego. Czy ktoś z was orientuje się co to może być. Czy może to byż spowodowane tym, że samochód ma inst. gazową. Skasowaliśmy wtedy błędy ale i tak znów sie pojawiło. Co to może być